Gıda alışverişi yaparken aldığınız ürünlerin sağlıklı olmasına özen göstermelisiniz. Doğal ortamda yetişen hayvanların etlerini tüketin. Meyve-sebze alırken de canlı renkli, parlak ve görüntüsü bozuk olanları seçin..

Marketlerin; insanların hayatlarını kolaylaştırdığı, vakit kazandırdığı ve çeşit imkanı sunduğu inkar edilemez. Ancak marketten alınan ürünlerin çoğunun GDO'lu olduğu, besinlerin tazeliğini kaybettiği ve üretim yerinde alınan besinlere oranla lezzetlerinde çok ciddi farklılık olduğu da unutulmamalı. Kısa zaman öncesine kadar ne yediğimiz ve nasıl yediğimiz önem taşırken artık ürünleri nereden aldığımız ve hangi çeşitleri tükettiğimiz en az diğerleri kadar önemli. Sağlıklı beslenmek için ürün alırken şunlara dikkat etmelisiniz:

KUZU OMEGA 3 DEPOSU
ET: İçinde küçük yağ hücreleri oluşmuş etler, genellikle merada beslenen doğal hayvanlardan elde edilir. Merada yetişen doğal hayvanlar; Omega 3 açısından zengin oldukları için, yağlarından ve onlardan yapılan tereyağından belli miktarda tüketmek oldukça sağlıklıdır. Aynı zamanda kuzu eti, protein açısından oldukça zengin bir Omega 3 deposudur. Kuzu etinin en iyisi Trakya Bölgesi'nde yetişir. Bu bölgenin eti çok lezzetlidir, çünkü kuzunun yağı kuyruğuna değil tüm vücuduna yayılır. Bu sayede et fazla su tutar ve daha lezzetli olur. Keçi de doğadan beslendiği için ve radyasyon içeren besinleri kesinlikle yemediği için eti çok sağlıklıdır. Ayrıca kalorisi de oldukça düşüktür.

EN İYİ BALIK DENİZ BALIĞIDIR
TAVUK: Paketinde organik tavuk yazan ve sertifikası olan doğada yetişmiş tavukları tüketebilirsiniz. Onun dışında tavuk tüketmemeye gayret edin. Balık: En iyi balık tabii ki deniz balığıdır. Balığın da en sağlıklısı temiz denizlerde yetişenleridir. Tercih edilmesi gereken, en yüksek besin değeri olan balıklar; uskumru, hamsi, çipura, levrek ve istavrittir.
Yumurta: Mümkün olduğu kadar tanıdığınız çiftliklerden yumurta almanızı öneririm. Ya da çiftlikten alma gibi bir imkanınız yoksa organik yumurtalar tercihiniz olsun.
 

FİLİZLENDİRMEYİ DENEYİN
KURUBAKLAGİL: Mümkün olduğunca kurubaklagilleri filizlendirerek tüketmeye gayret edin. Çünkü filizlendikçe kurubaklagillerin besin değeri artar. Kurubaklagiller, ıslatıldığında hemen üstü pişmeye başlarsa iyidir ama bir-iki saatte değişiklik yoksa iyi olmadığının göstergesidir. Paketli kuru baklagil alırken renginin canlı ve parlak olmasına ve üzerinde ufak delikler olmamasına dikkat edin. Ayrıca ürünün mahsul tarihi üzerinde yazılı olmalı; yeni mahsul veya en fazla bir yıllık mahsül en iyisidir.
 

PÖRSÜMEYEN SEBZELERDEN UZAK DURMALISINIZ
Marketten, manavdan ya da pazardan alışveriş yaparken genetiği ile oynanmış ürünleri seçmemeye gayret etmelisiniz. Bir ürünün GDO'lu olduğunu aşağıdaki özelliklerine bakarak anlayabilirsiniz:
 Pürüzsüz, yarasız, beresiz, kurtsuz meyve ve sebzeler
 Normalden büyük ve iri ürünler (şeftali kadar kayısılar)
 Olması gerekenden daha sert ve dayanıklı sebze ve meyveler
 Domates, biber, salatalık gibi küçük çekirdekli sebzelerin, içlerini açtığınızda, kestiğinizde ya da kırdığınızda çekirdeği çok az olan ya da hiç olmayan ürünler