Bizler, Erbakan Hoca’nın rahle-i tedrisinden geçtik. Balgat’taki Hamidiye Külliyesinde yaptığı özel sohbette tanıdım ilk defa Erbakan Hoca’yı. Henüz on yedi yaşında bir gençtim. Siyaseti, hayatı ve insanları hiç tanımıyordum. Hissettiğim tek bir şey vardı. Bu insanlar dindardı. Sadece Türkiye değil; tüm dünyadaki Müslümanları dert ediniyorlar, ülkenin kalkınması ve tam bağımsız lider ülke olması için çalışıyorlardı. Sevmiş ve güvenmiştim.

Benim tanıdığım Millî Görüş hareketi; “beyaz Türkler” tarafından ötelenen, hakir görülen saf, temiz ve dindar Anadolu insanının kimlik kazanma mücadelesiydi.

Gençlik yıllarımı içinde geçirdiğim Millî Görüş hareketi “imkânsızı mümkün kılan” güçlü ve dominant karaktere sahipti. Edirne’den Ardahan’a kadar tüm şehirlerde, Taraklı’dan Kocaali’ye kadar tüm ilçelerimizde, köy ve beldelerimizde “fî-sebilillah” mücadele eden binlerce isimsiz kahramanın emek ve gayretleri Türkiye’de Millî Görüş’ü iktidar yaptı. Bugünkü Türkiye’nin alt yapısı o zamanlar oluştu

90’lı yıllardaki Millî Görüş kadrolarının en önemli özelliği karşılıksız hizmetti. O dönemde vazife alanların ihlas ve samimiyetini hatırladıkça duygulanırım. Döneme ait ne güzel hatıralarımız var. İnsanlar takdir etse de etmese de; Anadolu’nun şahlanışı için gayret eden vatan evlatlarının can siperane yaptığı fedakârlıkların Allah katında kaybolmayacağına inanırım.

Özellikle Sait Tanış Amca ve Cevat Ayhan Beyefendi’yi anmak isterim. Sakarya’da gidilmedik köy kasaba bırakmayıp, milletin gönlünü fetheden Millî Görüş neferleriydiler.

1994 yılında, davetimiz üzerine Ticaret Odası Genel Sekreterliğinden istifa ederek partiye gelen merhum Aziz Duran bile seçimi kazanacağına ihtimal vermiyordu. Ama teşkilatımızdaki yüzlerce insanın gayreti ve alın teriyle Adapazarı Belediye Başkanı olmuştu.

Kendisini tanıdığım 90’lı yıllardan beri çizgisini hiç değiştirmeyen, ülkenin ve şehrin kalkınması için canla başla hizmet eden Ekrem Yüce Bey, şu anda Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı. Aynı dönemde Erenler teşkilatından tanıdığım Yusuf Alemdar Bey, Serdivan Belediye Başkanı. Çarşı eşrafından ailecek Millî Görüş davasına hizmet etmiş olan Fevzi Kılıç Bey, Erenler Belediye Başkanı.

Günümüzde sahip olduğumuz tüm kazanımlar Rahmetli Erbakan’ın temelini attığı ve diktiği fidanlardır. Bayrağı taşıma görevi, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde artık. Sadece Türkiye’de değil, dünyanın dört bir yanında yeni filizler vermeye devam ediyor.   

Refah döneminden zihnime üşüşen birkaç ismi ahde vefa kabilinden anmak isterim: Cemal Kamacı, Recep Yıldırım, Nezir Aydın, Şükrü Kiracıoğlu, Ulvi Çavdaroğlu, Hasan Bayrak, Metin Yeniçeri, Fahrettin Bay, Remzi Bay, İbrahim Fil, Abidin Birinci, Abdullah Şen, Ahmet Arslan, Namık Arda, İsmail Aydın, Osman Aydın, Yusuf Öztürk, Hayrettin Hacıbektaşoğlu, Erol Aydın, Beşir Fedai, Muzaffer Akarsu, Recep Bozkurt, Kasım Kurtuluş, Suphi Ay, Ömer Yaşar, Fethi Ağabey, Casim Çelik, Osman İbrahim Baş, Vecdi Zengin, Mustafa Arslan, Ömer Canlı, Nafi Özdin, Şadi Tanış, Orhan Öztürk, Vedat Ünsal, İsmail Demir, Hendek’ten Ali Köstereli, Ali İnci, Karasu’dan Ahmed Said İskender, Arifiye’den Ertan Nargül.

İsmini sayamadığım nice güzel insanlarla aynı davaya hesapsız ve kitapsız olarak omuz vermiştik. Şimdi aradan uzun yıllar geçti. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Sağ olanlara hayırlı ömürler diliyorum.

Milli Görüş davasına geçmişte ve günümüzde hizmeti geçenlerin 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Anadolu’nun masum halkına tepeden bakan Beyaz Türklerin, “muhtar bile olamaz” dedikleri, Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceğine tüm kalbimle inanıyorum.

Unutulmasın ki davamız insanla kaim değildir. Adnan Menderes öldü. Turgut Özal öldü. Necmeddin Erbakan öldü. Recep Tayyip Erdoğan’da -Allah hayırlı, uzun ömürler versin- hepimiz gibi fânidir. Desteğimiz, hayır dualarımız onunladır. Amerika ve İslam düşmanlarına inat Cumhurbaşkanımızı onurla, gururla tekrar seçeceğiz.

Bâki olan yalnızca Allah’tır. Seçimler de gelir geçer…

Lâ Gâlibe İllallâh.