Sakarya Büyükşehir Basketbol Fenerbahçe Doğuş karşılaşmasını değerlendirmeden önce ilk olarak büyük taraftarımızdan bahsetmek istiyorum. Hem Sakarya’dan hem de İstanbul’dan karşılaşmayı takip etmek için Ülker Salonu’na gelen yeşil siyahlı taraftarlar Fenerbahçe’ye evinde deplasman yaşattı. Birlikte maçı izlediğim Fenerbahçeli muhabirler ‘Bu salonda takımımızın ilk kez yuhalandığına şahit olduk’ diyerek şaşkınlıklarını belirtti. Maçın başından sonuna kadar hiç susmadan adeta tribün dersi veren taraftarımız en büyük alkışı karşılaşma boyunca tek bir küfür bile etmeyerek hak etti.

Basketbol bu işte!

İstanbul’a otobüs kaldırarak gelen 54.Alay grubu da hazırladıkları ‘J. Nunnally Get well soon’ pankartı ile uzun süre ayakta alkışlandı. Geçtiğimiz günlerde çok kötü bir şekilde düşen ve adeta ölümden dönen rakip sporcuya yapılan bu jest her türlü galibiyetten de kupadan da önemliydi. En önemlisi de bu pankart basketbol kültürünün Sakarya’da nasıl gelişim gösterdiğine örnekti. Sosyal medyada ulusal basketbol sayfalarının manşetlerine taşıdığı pankart için maç sonu tecrübeli koç Obradovic’ten de tebrik geldi. 54.Alay grubuna bir tebrik te bizden gitsin o zaman!!

Harika fikirler

Hasıraltında kalmış çok önemli bir gelişme daha vardı aslında taraftar olarak. Yine 54.Alay Sakarya’nın önemli değerlerinden Sait Faik Abasıyanık’ın kitaplarını alarak minik Fenerbahçeli taraftarlara hediye etmek istedi. Güvenlik engeline takılan bu hamle ileriki karşılaşmalarda gerekli izinler alınarak yapılacak, bütün deplasmanlarda gelenek haline getirilecek.

Teşekkürler Tatangaist

İstanbul’dan gelen yüzlerce taraftar ve Tatangaist grubu da karşılaşma boyunca harika iş çıkardı. Yüzlerce yeşil siyahlı taraftar takımlarını Ülker salonu2nda yalnız bırakmayarak takımın itici gücü oldu. Herkes tarafından alkış alan bu büyük taraftarı bizde ayakta alkışlıyoruz.

Can hamlesi doğru karar

Övülecek çok detay olunca maça gelmekte uzun sürdü tabi. Uzun uzun değerlendirme yapıp sizleri sıkmayacağım. Belli başlı değinilmesi gereken noktalara değineyim yeter sanırım.  Maça iyi başlayamadık ama Selçuk Ernak’ın Can hamlesini beğendi. Ali Muhammet’i Can ile tutmak ve Can’ın iyi savunmasını kullanmak işe yaradı. Bakmayın çok fazla sayı yediğimize. O sayıları adam değişimlerini iyi yapamadığımız için ve Fenerbahçe cephesinin fazladan 3 sayılık isabet bulmasıyla yedik. Karşında son Euroleague ve Süper lig şampiyonu olunca insan pekte kızamıyor.

Hücum ribauntları farkı

İkinci çeyrekte Can ve Mehmet’in basketleri ile toparlandık. Bu ikiliye Harris eklenince farkı epey bir kapattık. Bu fark kapatmadaki en büyük etken tabi ki aldığımız hücum ribauntları ve bulduğumuz 2.şans sayıları oldu. Fenerbahçe Ülker Vesely’i çok aradı diyebiliriz. İlk yarının sonunda Fenerbahçe’nin 11 savunma, Büyükşehir Basketbol’un 10 hücum ribaundu vardı. Devreyi 48-43 geride kapattık.

16 sayıdan geldik, öne geçtik

İkinci yarının ilk çeyreğinde taraftarını da arkasına alan Büyükşehir Basketbol savunmadaki sertlik dozunu arttırdı. Fenerbahçe’nin de top kayıpları gelince bir anda Büyükşehir Basketbol öne geçti. Skoru 57-59’a getiren yeşil siyahlılar 16 sayı farktan geriye dönerek büyük alkış aldı. Son çeyreğe de önde girmeye hazırlanan büyükşehir basketbol son saniyede yediği 3’lük ile 4.periyoda 65-64 geride girdi.

Tecrübe farkı

Son periyoda fırtına gibi başlayan Fenerbahçe Doğuş yakaladığı 8-2’lik seri ile farkı ilk olarak 7’ye ardından gelen basketler ile 11’e çıkardı. Farkı kapatan ve Büyükşehir’i öne geçiren pota altı ekibi Fall ve Ersin 4.çeyreğin ortalarına kadar oyuna dönmedi. Nathan Boothe’un da süreleri azalınca yenide kontrolü eline alan Fenerbahçe Doğuş farkı yeniden 15’ler seviyesine getirdi. Wanamaker ve Thompson ile etkili olan sarı lacivertlilere cevap veremeyen Büyükşehir Jankovic’ten de yeterli katkıyı alamadı. Karşılaşmanın 2.ve 3.periyodunda maçı çeviren yeşil siyahlılar son periyotta tecrübe farkını ortaya koyan güçlü rakibine direnemedi ve parkeden 89-75 mağlup ayrıldı. Bu takıma son bölümleri rahat bir şekilde oynayacak lider bir oyuncu alındığı takdirde bu sene bırakın Play-Off’u yarı final bile hayal değil..