İç sahada sezona galibiyetle başlamanın huzuru doldu içime. Maç öncesinde geçtiğimiz sezon iç sahada taraftarsız yaşadığımız sıkıntılar aklıma gelmişti. Taraftarı görünce bir mutlu oldum tabi. Sanki Takım da statta taraftarı bekliyormuş sanki de henüz 6 dakikada 2 gol bulduk.

Şimdi masalsı anlatımı bir kenarı bırakarak maçı ele almak istiyorum. Uzun zamandır izlediğim en coşkulu başlangıcı yaptığımızı söyleyebilirim. Sahada ofansif olarak sürekli rakibi ısıran, rahat bırakmayan, pozisyona giren bir takım vardı. Bunun en önemli sebebi de geçtiğimiz yıllara nazaran daha işlevsel kanatlarımızın olması.

Kanat oyuncularının aktifliği rakip beklerini çizgilere kadar açılmasına ve aralara rahat koşular yapılmasına olanak sağladı. Zaten Ozan Sol gibi çok tehlikeli ve rakibi ekstra önlem almaya iten bir oyuncusunuz da olunca, işler bir tık fazla istediğiniz gibi gidebiliyor.

Bizim çok iyi olmamızda Sarıyer’in de kötü olmasının payı var mı derseniz evet derim. Ama tüm iyi oyunu böyle bir olaya bağlayamam. Dün gerçekten savunmadan çıkışlarda geçiş oyununu doğru yaptık. Defans, orta saha ve forvet hattının bağlantısı oldukça güçlüydü. Kanatlar sık sık top çıkartmada Savaş ve Serkan’a yardım etti. Oldukça hareketli olan Savaş da iyi maç çıkarıp top servislerini iyi yapınca, bölüm bölüm rakibe top bile göstermedik.

Defans hattı oldukça güven verdi bana. Çok hızlı isimlerin olduğunu söyleyemeyeceğim ama oldukça sağlam ve yere basan isimler var tandemde. Ümit ve Çağlayan da oldukça başarılı performans sergilediler. Bekler de doğru hücum çıkışlarıyla hem savunma hem de hücum yönünde takıma katkı sağladı.

Açıkçası ben izlediğim takımdan memnun kaldım. Tüm maç boyunca tek takıldığım nokta Tahir Babaoğlu'nun performansı oldu. Kaliteli ve iyi bir golcü olduğundan asla şüphem yok ama sanki hücum ve orta sahanın hareketli temposu ona biraz fazla geldi gibi. Bence Ali Özgün ilk 11’de daha hareketli yapısıyla denenebilir.

Şunu da yazmadan geçemeyeceğim. Dün gece ile ilgili olumsuz en büyük eleştirim çimlerdi. Taş eksen taş yetişecek Adapazarı ovasında aylardır nasıl çim yetiştiremedik ben anlamadım. Çimin kötü olmasından daha büyük rezalet ise açıkların kapatılması için zeminin cırtlak bir yeşille boyanmasıydı. Açıkçası ilk gördüğümde çok güldüm her ne kadar üzülsem de. Gerçekten komik bir duruma düştü bu konuda stat yönetimi. Bembeyaz toplar, bembeyaz formalar yemyeşil oldu maç bitene kadar. Başarısızlığınızı bu şekilde örtmeye çalışmak yerine keşke çıkıp durumu kabul etseydiniz. Neyse bu durumu da inşallah birileri görür ve el atar.

Sonuca gelecek olursak, iyi oyun ve 2 golle 3 puanı aldık. Belki de tarihi farkı kaçırdık. Takımın genel performansından memnun kaldım. Daha konuşmak için erken ama ilerleyen haftalar için ümidim artmadı da değil hani.