Eskiden uğura uğurlu kavramına pek inanmazdım ama sanırım ben Sakarya’ya uğurlu geldim. Ben derken gazeteciliğe başlamam yani. Aralık ayında başladığım gazetecilik maceramda Play-Off’lar şampiyonluklar kupalar gördüm bol bol.
Önce Sakaryaspor ile 3.Lig’de şampiyonluk yaşadık ve kupayı müzemize götürdük. Daha sonra Büyükşehir basketbol ile sezonu lider bitirdik. Yetmedi Final Grubu’nu da lider bitirdik ve şampiyonluk kupasını bu şehre getirdik.
Alt yapılarda 37 yıl sonra gelen tarihi başarılarda benim dönemime denk gelince iyiden iyiye bu uğur işine bende inanmaya başladım.Şimdi beni bir kenarı bırakırsak başka uğurlu isimlerden de bahsedebiliriz. Mesela Tufan Önen. O da son sezonlarda 4 takımı Basketbol Süper Ligi’ne taşıyarak benimle yarışır konuma geldi.
Yiğitcan ise geçen sene Tofaş ile yaşadığı sevinci bu sene büyükşehir basket ile yaşadı. Onun uğuru da yeni başlıyor gibi.Gelelim şampiyonluk hikayesine. Astra Group Sakarya Büyükşehir Basketbol sezon başından beri bu şampiyonluğu gerçekten çok istedi.
Attığı adımlar ve verdiği emek ile daha ilk 5 maçtan bu günleri görebiliyorduk. Burak Byıktay’ın biraz sendelemesi ile takımın başına gelen Selçuk Ernak müthiş bir disiplin ile antrenmanlara başlayınca daha ilk idmanda bana ‘tamam şampiyonluk geldi’ dedirttirdi.
Oynattığı sert basketbol bu ligin 2 gömlek üstüydü adeta. Yaptığı değişiklikler ve oyuna müdahaleleriyle de adeta şampiyonluğun kilidini açtı. Kilidi o açtı ama kapıyı aralayan Hakan ve Kerem Gönlüm ikilisi oldu.
Pota altını adeta karartan ikiz kuleler  rakipler için potayı kararttı. Tecrübeli takımımızda sonuç olarak şampiyonluğa ve tarihe imza attı.
Bize de önümüzdeki sene devleri ağırlamanın keyfini çıkarmak kaldı. Bendeki bu uğurla bence biz daha çok şampiyonluk görürüz diyor ve yazımı şu iki kelimeyle bitiriyorum. Sıradaki gelsin.