Her iki sorunda çok eskilerden miras, “eski Türkiye” den kalma. Elektrik kesintileri çok gerilerde kalmıştı, doksanlı yıllarda çözümü ulaşmış olan sorunlarla tekrar tanışır olduk.
2009 yılında özelleştirilme sonrasında “yeni Türkiye” geleneği başladı, planlı elektrik kesintileri.
İleriye doğru gidilirken geriye ilerlemek dedikleri bu olsa gerek…
Özelleştirme, kamunun hantal yapısı gerekçe edilerek gerçekleştirilmişti, “babalar gibi satarız” meselenin de başka tarafıydı pek tabi.
Hem hantal yapıdan kurtulacağız hem de para kazanılacak, özelleştirmenin en önemli iki ayağı, sonuç öyle mi oldu?
Hazine kazanımı adına söylenecek pek söz olmasa gerek, kazanan kuşkusuz vardır ancak yurttaş başta olmak üzere kayıp zinciri ile kıyaslanamaz sanırım.
Voltaj dengesizliğinin yol açtığı elektronik eşyalarda ki tahribatlar düşünülürse, zararın boyutunun nereye vardığını anlamak mümkün, yaşanılan dava dosya sayısı nedir bilemiyorum ancak azımsanmayacak sayıda olduğunu düşünüyorum.
“Nerden nereye” gelişmişliğin tarif ettiği yer elektrik kesintileri, karanlığa mahkum edilmek ve elektronik eşyalar tahribatı.
Kısa aralıklarla aynı konuyu işlemek, kendimizi tekrara düşmek yoğun şikayet konusu yapılmakta, özellikle son günlerde yaşanılan yoğun elektrik kesintileri.
Nüfus artışı ve buna bağlı olarak geliştirilmeyen altyapı yetersizliği…
Altyapı yenilenmesi ve yatırım maliyeti yüksek olsa gerek, karlılık önünde ki engel. Müşteri memnuniyeti önceliği olmadığına göre, mevcut şartla ile yetinmek…
Hal böyle olunca da sonuç kaçınılmaz oluyor!!!
Planlı elektrik kesintileri hayatımızın önemli parçası oldu, telefonumuza gelen bildirimler sıradan bir durum oldu.
Yakınımızla mesajlaşmaya eş değer bir durum…
Son günlerde benzeri durum yaşanıyor, su kullanımı kısıtlanmasına gidilmekte. İçme suyu kullanımı daraltıldı, bahçe sulama yasaklandı.
Bugünlerin geleceği dünden belliydi, özensizlik ve dikkatsizliğin ağır sonuçları ile karşı karşıyayız.
Hayatı sürdürmek suya bağlıdır bir başka ifadeyle “su hayattır”.
Böylesi hayati bir konuda dahi kat ettiğimiz mesafe ortada, yetmişli yılların manzaraları çıkıyor ortaya, su depolamak.
Kontrollü su kullanımı ikazları.
Maalesef çağın gerekliliğinin çok gerisinde kalındı.
Sözü çok fazla uzatmaya gerek yok, yaz mevsiminde yaşamamamız gereken ihmaller ve buna bağlı olumsuzluk var.
Elektrik ve su, iki temel ihtiyaç. Ötelenmeyecek ya da sırası beklenecek keyfiyet kalemleri değil.
Beylik ifadelerle, yaldızlı başlıklarla hamaset üretilerek çözülecek sorun değil…
Elektrik kesintilerinin önüne geçin, su kullanımını normalleştirin.
Kurumlarla mesajlaşmak isteğimiz dahilinde değil, planlı elektrik kesintisi ve planlı su kullanımı notları bize düşmeyin.
Yurttaşın sıradan talebi elektrik ve su…