Engin ÖZKOÇ milletvekilliğinin iki yılını değerlendirdi.
İlin içinde bulunduğu genel durumu gözler önüne serdi ve kendisi adına “yerel siyasetin içerisinde bulunmuyor” tarzı eleştirileri yanıtladı.
Özkoç İl’in eğitim düzeyini ve eğitimde gelinen noktayı rakamsal olarak değerlerle anlattı.
Değerlendirme arasında en çarpıcı olanı ise İl’in yüzde 21’inin ilköğretim mezunu olmadığı yönünde idi.
Her fırsatta iktidar mensuplarının dilinden düşürmediği eğitimdeki başarı iddiaları da böylelikle çürütülmüş oldu.
Benzeri tablo sağlıkta da yaşanmakta.
Özkoç’un sunumunu yaptığı tablo bu alanda da istenilen seviyede olmadığımızı gösteriyor.
Özkoç son derece titizlikle basın toplantısına hazırlanmış. Slayt eşliğinde hazırlayıp sunduğu tüm veriler aynı zamanda ezberinde de yer alıyor.
“Yerel siyaset içerisinde yer almıyor” eleştirisinin de anlamsız ve yersiz bir eleştiri olduğunu ortaya koydu.
Seçildiğinden itibaren milletvekili irtibat bürosu ile başladığı süreci ve o günlerden itibaren bugüne kadar kendisine gelen talepleri karşılamak adına verdiği mücadeleyi, bu hususta parlamento da verdiği soru önergelerini, iktidar milletvekilleri ile ortak toplantılar düzenleyerek İl’in sorunlarına çözüm üretme çabalarını ve birçok meseleyi paylaştı.
Muhalefet milletvekili olarak ortaya koyduğu performans saygı ile karşılanmalı.
Eksikleri, hataları hiç kuşku yok ki vardır.
Kaldı ki kendisi de eksikleri olabileceğini, hatalı olabileceğini kabul ediyor.
Şunu görmeden geçmek hem siyaset adına, hem de Özkoç’a haksızlık olur:
Özkoç’un yaptığı basınla ve kamuoyu ile yüzleşme, sorgulanma talebi en masum hali ile saygıyı hak eder.
İktidar mensubu milletvekillerinde görmediğimiz bir anlayışı ortaya koydu.
Dilerim ki bu davranış iktidar milletvekillerine de model olur.
Milletvekillerinin sseçim ve sandık dönemi haricinde de hesap verebilir ve sorgulanabilir olduğunu göstermiş oldu. Yapmış olduğu basını ve kamuoyunu bilgilendirme toplantısında birçok bilgiyi paylaştı ama en önemlisi sorgulanabileceğini ortaya koydu.
Özkoç bu dönem itibari ile üzerine düşeni yaptı, darısı iktidar mensubu milletvekillerinin başına!