Sakaryaspor’da Trendyol 1. Lig’den düşüşün kesinleşmesinin ardından yeni sezon planlaması başladı. Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig kriterleri doğrultusunda kadro yapılanmasına gitmeye hazırlanan yeşil-siyahlılarda yabancı oyuncularla yolların ayrılması gündemde.
Sergio Pena’nın Maliyeti Ortaya Çıktı
Devre arasında 1,5 yıllık sözleşme imzalayan Perulu orta saha Sergio Peña’nın kontrat detayları netleşti. Takımın küme düşmesiyle birlikte sözleşmesindeki 1 yıllık opsiyon maddesinin devre dışı kaldığı, oyuncunun kontratının ise 30 Haziran 2026 tarihinde sona ereceği öğrenildi.
30 yaşındaki futbolcunun yarım sezonluk maliyetinin kulübe 200 bin Euro olduğu belirtildi. Ayrıca sözleşmesindeki performans bonusu için belirlenen “10 gol + asist” şartına ulaşamadığı ifade edildi.
Pena’ya Yoğun İlgi Var
Sergio Peña için şimdiden birçok kulübün devreye girdiği öğrenildi. Türkiye’den Batman Petrolspor ve Bursaspor’un oyuncuyla ilgilendiği, ayrıca Rusya Premier Lig’nden iki takımın da transfer için temas kurduğu iddia edildi.
Toplam Yük 1.27 Milyon Euro
Yeni sezonda yabancı oyuncu oynatamayacak olan Sakaryaspor’da mevcut yabancı futbolcuların kulübe toplam maliyetinin 1 milyon 270 bin Euro olduğu hesaplandı.
Yönetimin mali yük oluşturan isimlerle karşılıklı anlaşma yoluna gitmeyi planladığı öğrenildi.
Vedaya Hazırlanan İsimler
Yeşil-siyahlı ekipte yolların ayrılması beklenen yabancı oyuncular şu şekilde:
- Lukasz Zwolinski
- Umechi Akuazaoku
- Josip Vukovic
- Jakub Szumski
- Sergio Peña
Yeni Sezon İçin Yerli Kadro Planı
Yönetimin, TFF 2. Lig şartlarına uygun şekilde daha düşük maliyetli ve yerli ağırlıklı bir kadro kurmak için çalışmalarını hızlandırdığı öğrenildi. Sakaryaspor’da önümüzdeki günlerde transfer ve ayrılık gelişmelerinin artması bekleniyor.





