Sakaryaspor'da yeni sezon öncesi yaşanan gelişmeler, taraftarların yüzünü güldürmeye başladı. Açıkçası, 2026-2027 sezonu öncesinde bu kadar yoğun ve iddialı bir transfer döneminin yaşanacağını pek kimse beklemiyordu.
Geçtiğimiz sezonun ardından taraftarlar büyük bir endişe içindeydi. "Transfer yapılmıyor, takım nasıl toparlanacak?" soruları sıkça dile getiriliyordu. Ancak göreve gelen Başkan Enes Zengin ve yönetim kurulu, kısa sürede bu endişeleri dağıttı. Kolları sıvamak bir yana, adeta paçaları sıvadılar. Tek hedefleri ise Sakaryaspor'un yeni sezonda başarılı bir grafik çizmesi.
Yönetim, teknik heyetin raporları doğrultusunda transfer çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bana göre ise takımın hâlâ kaliteli, skoru değiştirebilecek gerçek bir santrfora, yani tam anlamıyla bir golcüye ihtiyacı var.
Hazırlık sürecinde Isparta kampında oynanması planlanan Arap takımıyla yapılacak hazırlık maçının iptal edilmesi elbette talihsiz bir gelişme oldu. Ancak ikinci kamp döneminde güçlü rakiplere karşı hazırlık maçları oynanması, takımın gerçek gücünü görmek açısından büyük önem taşıyor. Güçlü rakiplerle yapılan karşılaşmalar, eksikleri daha net ortaya çıkaracaktır.
Teknik Direktör Ümit Öztürk'e ve ekibine güveniyorum. Ancak üzerinde durulması gereken bir başka konu da kaleci rotasyonu. Futbol sadece güzel havalarda oynanmıyor; sezonun yazı olduğu kadar kışı da var. Ağır zeminlerde, zorlu hava şartlarında sakatlıklar ve cezalar yaşanabilir. Bu nedenle yedek kalecilerin de en az ilk kaleci kadar hazır olması gerekiyor. Elbette resmi maçlar başlamadan kesin bir değerlendirme yapmak doğru olmaz.
Şundan kimsenin şüphesi olmasın; Sakaryaspor hiçbir zaman yalnız değildir. Bu kulübün arkasında dağ gibi duran, her şartta takımını destekleyen Tatangalar var. Futbolcu kardeşlerimizin içi rahat olsun. Taraftarımız, formasının hakkını veren, sahada son düdüğe kadar koşan, mücadele eden ve savaşan bir Sakaryaspor görmek istiyor.
İnanıyorum ki bu sezon tribünlerle takımın bütünleştiği, mücadele ruhunun ön planda olduğu bir Sakaryaspor izleyeceğiz.
Hoşça kalın, esen kalın değerli okuyucularım.