Sakaryaspor yönetimi dün aldığı şok karar ile Suat Kay ile yolları ayırdı. Ayırdı ayırmasına da bu kararı enine boyuna masaya yatırdılar mı orası muamma. Kaya’nın tabi ki maç içerindeki hamlelerinde ve zaman zaman kadro tercihlerinde yanlışlıklar oldu. Ama tek suçlu Kaya mıydı? Sezon başında yapılan saçma transferlerin suçu yok muydu? Sezon başı kampı geçirmemiş ve kronik sakatlığı olan oyuncuların takıma doldurulmasından da Kaya mı sorumlu?

Sezon başından beri oyuncuların üzerinde bir rehavet var bu aşikar. Bana göre futbolcuların bazılarının şımarık tavırları da bunda etkili. Futbolcu hocayı istemiyor ve oynamıyor diye bir şey olabilir mi?

Kaya’nın da oyunculara karşı hataları var evet. Zaman zaman hakaretlerini idmanları seyrederken hayretler içerisinde şahit olduk. Çok yanlıştı ama sen futbolcu olarak sahada yüzde yüzünü vermezsen bu sebeple, sadece Suat Hoca’yı değil, Sakaryaspor’u da yemiş olursun.

Yakaladığı başarılarla adından söz ettirmiş bir hocayı futbolcuların bu tavırlarıyla göndermek yerine futbolculara karşı bir yaptırım olabilir miydi? Bu da akıllara gelen soru oluyor tabi ki…

Bazen takımla hoca arasında beklenen kimya uyuşmaz. Ama hoca ve futbolcuların yerini bilmesi lazım. Maalesef takip ettiğimiz süreçte bu takımda en büyük eksiklik buydu. Suat hocanın karşılaşmaların ardından bazı oyuncuları suçlar nitelikte yaptığı açıklamalar, takım içinde sıkça konuşulan bir mesele olduğu aşikardı. Sporcular Suat hocayı kendilerini basın ve taraftarın önüne attığı konusunda şikayetçiydi içten içe. Haklılık payları vardı biraz ama yine de ben bu durumda hatanın yarısını futbolculara yazıyorum. Yanlış anlaşılmasın hepsine değil, bazılarına. Bahsettiğim futbolcular kendilerini biliyorlar zaten.

İşin bir de gelecekteki yansımaları var tabii. 14 haftada 2 hoca değiştiren ve 3’ncü hocayı arayan Sakaryaspor’a teknik adamların bakışı da farklı artık. Sakaryaspor ile anlaşmayı düşünen teknik direktörler artık iki kere düşünüyor. Futbolcu boyutundan bakarsak konuya onlar da kendilerinde böyle bir gücü bulacaklar bu saatten sonra. Her teknik direktörle yaşadıkları sıkıntı sonrası böyle olacaksa işimiz iş.

Velhasıl kelam Sakarayspor bir sayfayı da kapatmış oluyor. Şimdi yeni teknik direktörle yeni bir heyecan arayacak yeşil siyahlılar. Umarım sezon başında yapılan hatalardan ders alınır ve ona göre bir isimle anlaşılır. Umarım futbolculardan bazı isimlere gerekli uyarılar yapılır. Umuyorum ki Sakaryaspor sezon sonunda hak ettiği yerde olur.