İlk devrenin son karşılaşmasında evimizde ağırladığımız Eskişehir Basket’i rahat geçtiğimizi söyleyebilirim. Rahat derken yine son periyodun ortalarına doğru bir bocalamadık değil. Fark bir ara 4’e kadar düşse de bu sefer toparlandık ve Eskişehir’in yaklaşmasına izin vermedik ve mücadeleyi kazandık.

Önce maçın satırbaşlarına bakmak gerekirse ilk çeyreğe çok iyi başladığımızı söyleyebilirim. Oyuncularımız çok rahat oynuyorlardı ki ben bu rahatlığı bir akşam önce İstanbul BBSK’nin Fenerbahçe’ye yenilmesi ile Büyükşehir Basketbol’un Türkiye Kupasına katılmayı garantilemesine bağlıyorum. İlk çeyrekte pota altında rakibimizi adeta ezdik. Fall gibi kalın ve uzun bir pivotu durduramayan Eskişehir de oyuncular da bir bir faul problemine girmeye başladı. Aldığımız ribauntlar ile 2.şans sayıları bulurken aynı zamanda iyi de bir savunma yaptık.

2. periyotta ilk periyottaki hücum ribauntları ve 2. şans sayıları gelmeyince ve şutlarımız da girmeyince doğal olarak skor bulmakta zorlandık. Rotasyondan gelen kenar oyuncuları da katkı vermeyince 2.çeyreğin ilk 5 dakikasında sadece 2 sayı bulabildik. Bu sezon gördüğüm en kötü serilerimizden birisi olabilir bu dakikalar. Fall’un oyuna dönmesi ile yeniden pota altı üstünlüğünü alınca toparlanır gibi olsak ta rakibin bize yaklaşmasına izin verdik ve devreyi 2 sayı önde tamamladık. İlk yarıda çift hanelere çıkan oyuncumuz olmasa da her maç olduğu gibi skoru çok güzle dağıttık ve ilk devrede 9 oyuncudan skor katkısı aldık.

İkinci devrede sazı yeniden eline alan Büyükşehir basketbol farkı yeniden çift haneler seviyesine getirdi ve oyunu koparmaya başladı. 3.çeyreğin sonunda ve 4.çeyreğin başında adeta alev alan Can Korkmaz’a da ayrı bir parantez açmak lazım tabi. Maçtaki farkın açılmasında ve rahatlamamızda en önemli etmen bu oldu. Üst üste bulduğu sayılarla adeta şov yapan Can Korkmaz, Selçuk Ernak’ın da güvenini boşa çıkarmayacak bir oyun ortaya koydu. Son çeyrekte 2-3 dakika bocalayan Büyükşehir Basketbol’u hemen yakalayan Eskişehir farkı yeniden 5 sayı seviyelerine çekse de oyun sonunda sakin kalan Büyükşehir Basketbol rakibini 100-89 mağlup etti.

Karşılaşmanın en skorer ismi 23 sayı 2 ribaunt 2 asist ile Can Korkmaz olurken Moustapha Fall da 17 sayı 6 ribaunt 2 asist ile galibiyette önemli rol oynadı. Fall’un 6 ribaundunun 4’ünün de hücum ribaundu olması ayrı bir öneme sahipti. Takımın en verimli isimlerinden birisi de her alanda çok iyi katkı yapan Metecan Birsen’di. Metecan karşılaşmayı 13 sayı 6 ribaunt 5 asist ile tamamladı. Oyuna kenardan dahil olan Nikola Jankovic ise 12 sayı 7 ribaunt ile galibiyete katkı yaptı. Karşılaşmada 11 oyuncumuz süre alırken skor bulamayan tek oyuncumuz Ersin Dağlı oldu.

Attığımız 100 sayı her ne kadar harika bir hücum performansı sergilediğimizi gösterse de yediğimiz 89 sayı bizim kapasitemizin çok üstünde. Ligin en az sayı yiyen 4.takımı olan Büyükşehir Basketbol bu maç öncesi maç başına 74.5 sayı potasında görüyordu. Tabi bunda seyircinin olmaması ve oyuncuların potaya aha rahat konsantre olması da etkili olduğu söylenebilir. Rakip oyuncular daha iyi konsantre olarak daha yüzdeli şut kullandılar.

TOFAŞ eşleşmesine gelince. Tabiki çok zor rakibe karşı oynayacağız. Avrupa kupasına veda etmiş, lige ve kupaya odaklanacak bir rakip karşımızda olacak. Ama imkansız bir eşleşme değil. İlk karşılaşmada yenilmemizin sebeplerinden biri lige daha adapte olamamıştık. İyi mücadele etmiştik ancak tecrübe farkıyla kaybetmiştik. İnanıyorum ki biz bu eşleşmeyi geçeriz, yarı finalden sonra da finale yürürüz. Kupanın ve ligin favorisi Fenerbahçe ile finale kadar eşleşme şansımızın olmaması da iştahımı kabartmıyor değil.

İlk yarının değerlendirmesini yapmak gerekirse beklenenin üstünde oynayan, herkesin takdirini kazanan, lige renk katan, Sakarya basketboluna önemli katkılar yapan ve tribünlere taraftar çeken bir takım yaratan yönetime, bu takımı en iyi şekilde çalıştıran ve taktikleri ile herkesin saygısını kazanan Selçuk Ernak’a teşekkür etmek lazım. Burada yapılan bu işi ciddiye almalı, bu başarıyı küçümsememeliyiz. Belki de yıllar sonra Sakarya’da Avrupa kupası karşılaşmaları seyredeceğiz. Bu harika bir başarı. Başkan Akgün Altuğ’a da ayrı bir parantez açmak lazım. Hem taraftarla hem basınla ilişkileri konusunda ilk yarı boyunca hassas davrandı. Yaptığı transferler ve oluşturduğu ekip ile Sakarya basketbolunu çok farklı noktaya taşıdılar. Taraftar ile anlaşılarak deplasman otobüsleri konusu da çözülürse daha iyi olacaktır kanaatindeyim. Toparlamak gerekirse harika bir ilk yarı geçirdik. Ligde kalmak için çıktık, Türkiye Kupasına katıldık ve Play-Off potasında devreyi tamamladık. Bu takımın arkasında duralım. Bu takımı destekleyelim. İnanıyorum ki başarılar ve ilkler gelmeye devam edecektir. Sağlıcakla kalın..