Taraklı Hacıyakup Mahallesi Tanışman Mevkii sınırlarında, 108 bin metrekarelik alan üzerinde kurulması planlanan tesis kapsamında, her üretim döneminde 221 bin 911 damızlık tavuk yetiştirilmesi ve yılda 44 milyonun üzerinde kuluçkalık yumurta üretilmesi hedefleniyor.
Rapor 10 Gün Süreyle Görüşe Açık
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından incelemesi tamamlanan ve son hali verilen ÇED raporu, 10 gün boyunca hem Bakanlık binasında hem de Sakarya İl Müdürlüğü'nde halkın görüşüne sunuldu. Vatandaşlar, projeye ilişkin görüş ve itirazlarını bu süre içinde bizzat ilgili kurumlara başvurarak ya da eced.csb.gov.tr adresi üzerinden iletebilecek.
Bakanlıktan Nihai Değerlendirme Bekleniyor
Bakanlık, gelen görüş ve öneriler doğrultusunda raporun yeniden değerlendirilmesini, ek çalışma yapılmasını veya İnceleme Değerlendirme Komisyonu’nun yeniden toplanmasını isteyebilecek.
Tartışma Yaratması Bekleniyor
Bölgedeki çevresel hassasiyet nedeniyle, proje özellikle Taraklı ve Geyve çevresinde tartışma konusu haline geldi. Çevre sakinleri ve yerel sivil toplum kuruluşlarının, doğal denge, koku oluşumu, atık yönetimi ve tarım arazilerinin kullanımı gibi konularda endişelerini dile getirmesi bekleniyor.





