İçtimai / sosyal basında paylaştığımız güncel ve mühim tespitler:

             *En hayati, en sıtıratejik kurumlar satılıyor veya özelleştiriliyor. Ama inşaat sektörü TOKİ eliyle devletleştiriliyor. Üstelik TOKİ inşaatları denetimden muaf. Neden?

               *BUGÜNÜN HATALARINI GÖSTEREREK GEÇMİŞİ AKLAMAK, GEÇMİŞİN HATALARINI GÖSTEREREK BUGÜNÜ AKLAMAK DOĞRU VE HAKKANİYETLİ BİR YOL DEĞİL.BAZI SAYFA DOSTLARIMIZ BU MİNVAL ÜZERE ISRARLA PAYLAŞIMLAR YAPIYOR.
DOĞRU OLAN; GEÇMİŞİN DE BUGÜNÜNDE HATALARINI GÖRÜP, GELECEĞE YÖNELİK DERS ALMAK, GELECEKTE AYNI HATALARI TEKRARLAMAMAKTIR.

              *Son zelzele gösterdi ki, Kanal İstanbul'dan çok daha önemli, titizlikle, ivedilikle ve acilen üzerinde durmamız gereken sorunumuz "Deprem İstanbul, deprem Türkiye'dir"

              *ALLAH'A DAVET EDECEKSİN. KENDİ CEMAATİNE, MEZHEBİNE, TARİKATINA, CAMİANA, GURUBUNA, KILIĞİNE, OKULUNA, EKOLÜNE DEĞİL. M.Okuyan

              *MEZHEPLİ OL, MEZHEPÇİ OLMA. M.Okuyan

            * AFGANİSTAN İŞGAL EDİLDİ, SUSTUK.  IRAK' a, SURİYE'ye, YEMEN'e SUSTUK. D.TÜRKİSTAN'a, KARABAĞ'a, KIRIM'a SUSTUK. ÇEÇENİSTAN'a, ARAKAN'a, MISIR'a SUSTUK.  İRAN'a, LİBYA'ya, bütün bir AFRİKA'ya SUSTUK.
                Hatta Süleymani küresel cani tarafından vuruldu. Ses çıkarmayı bırak, neredeyse alkışlandı!
                Kendi ülkemizdekilerine de SUSTUK! FİLİSTİN adım adım işgal edildi SUSTUK. KUDÜS İLHAK EDİLDİ, ZİYONİZME BAŞKENT YAPILDI, SUSTUK. ŞİMDİ YÜZYILIN FELAKETİ GELDİ.BARİ ŞİMDİ SUSMAYALIM! TEK TEK YOK EDİLİYORUZ, YUTULUYORUZ, UYANALIM ARTIK!

               *Genel siyasal taktik; uluslararası meselelerde, bir şey yapılamayacaksa veya yapılmayacaksa, halkın fark etmemesi ve puan kaybedilmemesi için, “şiddetle kınıyoruz” veya “sert cevap verildi” gibi beyanatlarla halkın gazı alınır, vicdanlar aldatılır ve  rahatlatılır, “hiçbir şey yapılmıyor” denme ihtimali ortadan kaldırılır, hatta ses çok gürültülü bir şekilde de çıkarılarak “helal olsun” dedirtilir. Paralel basınla da bu desteklenir, kamufle edilir, hatta "kahramanlığa" dönüştürülür. Bilinir ki, bir süre sonra unutulacak( zaten  biz çok unutkan bir milletiz, balık hafızalıyız) ve bir daha gündem olup sorgulanmayacak, böylece de geçiştirilmiş, badire atlatılmış olacak. Yığınla fecaat olaylar, hiçbir şey yapılmadan, tek ve en küçük bir müeyyide uygulanmadan böyle yapılarak geçiştirilir. Küresel egemen güçler de, hizmet ettirdikleri siyasetçilere bu imkanı sağlar ki, tabanda anlaşılmasın ve işbirlikçisini halk nezdinde kurtarsın. Parti Ayrımı yapılmaksızın genel durum budur, taktik bu şekildedir.

               * Sırf muhalefet partilerinden geldi diye, yanlış veya doğru tüm soruşturma ve araştırma önergelerini reddetmek, ne ahlaki ne de hukukidir.

               * Müslümanın vazifesi; Önce fiili dua, yani, üzerine düşen vazifeyi yapmak, elinden geleni / cüz-i iradesini sonuna kadar kullanmak, ondan sonra şifahi dua ile, yani sonucunu KÜLLİ İRADEYE havale etmek, O'ndan yardım istemektir. BİZ BÖYLE Mİ YAPIYORUZ?

               * KAYBETMEMİZİN SEBEBİ? Emperyalist ve ziyonistler FİİLİ DUA yapıyor,biz ise ŞİFAHİ DUA yapıyoruz.
YARADAN HERKESE ÇALIŞTIĞININ KARŞILIĞINI VERECEĞİNİ VADEDİYOR!

               * YÜZYILIN EMPERYALİST VE ZİYONİST FELAKETİNE KARŞI SESSİZ Mİ KALINACAK? 81 İL 82 MİLYON SOKAKTA, AYAKTA! STÖ'LER, DERNEKLER, VAKIFLAR, ODALAR, BİRLİKLER, CEMİYET VE CEMAATLER NE İŞE YARAR?

               * Karayolunda seyir halindeyim. Önümde seyreden bir taksiden yola çöp atıldı. O çöp kurşun gibi yüreğime saplandı!

               * Emperyalist ve ziyonist ikiz caniler, Trump ve Netanyahu'nun "YÜZYILIN KANSER URU, VİRÜS" dayatmasına, TBMM ' de gurubu bulunan partilerin ( AKP-CHP-MHP-HDP-İP ) ortak tepki koyması, sözden öteye geçmese de, fevkalade güzel bir birliktelik. Tüm milli ve ortak paydalarımızda aynı hassasiyetin ilelebet devamını bekliyoruz.

               * Kendi inanç, dil, kültür ve medeniyetimizden o kadar uzaklaştık ki, kimseye görünmeden yardım yapan kişiye Robin Hood Diyoruz. Oysa bizim kültürümüzde "HIZIR" denirdi ve imdadımıza HIZIR GİBİ YETİŞTİ ifadesi kullanılırdı. Robin Hood'dan bana, bize ne?!

               * Müslüman, İslam'ı yaşayan değil, iman ettikten sonra yaşamaya çalışandır ve yaşadığı oranda derecesi artar. Yaşayan ise sadece Hz. Peygamberdir. Yaşamaya çalışanlarda da, en yüksek orana ulaşabilen Sahabelerdir.

               * 18 Yaşı doldurmamış kız çocuklarının evlenmesine haklı olarak karşı çıkanların, gayrimeşru her türlü ilişkilerine, resmi evlilik dışında her türlü hareket etmelerine ses çıkarmayanları ibretle takip ediyor, bu çifte sıtandardı anlamakta güçlük çekiyoruz. Başka hedefleri, hin oğlu hinlikleri gizleme çabası açıkça sırıtıyor!
EVET, "ÇOCUK YAŞTA, ERGİNLİK ÇAĞINA GELMEDEN EVLİLİKLERE HAYIR," AMA BAŞKA TÜRLÜ "TÜM GAYRIMEŞRU İLŞKİLERE DAHA BÜYÜK HAYIR" DEMEDEN SAMİMİ OLUNAMAZ, SORUN ÇÖZÜLMEZ, DAHA BÜYÜK BATAKLIĞA DÖNÜŞÜR.

               * Müslümanları ve esasen, "müslümanlar üzerinden İslam'ı" "öcü-düşman" gösterme çabası, emperyalist ve ziyonistlerce baştan beri, hususen de son çeyrek asırda tüm hızıyla devam ediyor. BU ÇABAYA İÇİMİZDEN DE BÜYÜK DESTEK VERENLER VAR. BİLEREK YA DA BİLMEYEREK SAYFA ORTAKLARIMIZDAN DA VAR. KİMİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIDIĞIMIZIN FARKINDA MIYIZ? Biz böyle olursak, elbette Kudüs, Filistin, D.Türkistan, Karabağ, Libya, Irak, Suriye, Yemen, Arakan, Kırım, Çeçenistan, Bosna, Kafkaslar, Balkanlar, Afrika ve daha nice yerler işgal edilir, işgal kapıya dayanır!

              * Bir PARTİ de, DERNEK de, VAKIF da, CEMİYET de, CEMAAT de, MEZHEP ya da meşrep de, KURUM veya KURULUŞ da, bir veya birkaç kişinin işlediği SUÇ, toptancılık yapılarak, tümüne mal edilemez. "Suçun şahsiliği" pırensibi- kuralı vardır. KİM İŞLEDİYSE, SUÇLU ODUR VE O KİŞİ CEZALANDIRILMALIDIR.