İçtimai/sosyal basında paylaştığımız güncel ve mühim tespitler.

          * Müesses kapitalist sistem değişmiyor. Sadece karşıtlarını da içine alıyor, onlara da bazı hayatiyetler tanıyor, ortak ediyor, pastadan az da olsa pay veriyor, susturuyor. Kendine entegre ediyor, karşıt iken savunur hale getiriyor. Karşıtlığa devam edenleri azınlığa düşürüyor, ötekileştiriyor, marjinalleştiriyor! Düşmanlaştırıyor.

         * Cenaze namazına gittik. Taziye için sıra vardı. ( Burada bile sıra varken, HAC'DA HALA KURA, M.PİYANGO). Beraber gittiğimiz yakınım, sıraya girmeyelim, ön tarafa "kaynak" yapalım dedi. O kaynak yaptı, ben en arkaya sıraya geçtim. Adaletsizlik ruhumuza "kaynak" yapmış!

         * "İslam Dünyasına barış Berlin'den gelmez.”
          Waşington'dan, Paris'ten, Londra'dan, Moskova'dan da gelmez. Gelseydi 20 yıldır daha çok karışmazdı. O merkezler karıştırır, kızıştırır, dalavere yapar, işgalin ve sömürünün devamını sağlar, katliamı sürdürür. ALINTI

      * Bazı sayfa dostlarımız; müslümanların ve müslüman siyasetçilerin hataları, İslam'a uymayan eylem ve davranışlarını gerekçe kılarak, tüm müslümanları ve hususen de İslam'ı kötüleme, aşağılama, karalama, gözden düşürme, inananların inanç ve imanlarını sarsma çabası içindeler. Gözden kaçtığı, anlaşılmadığı sanılmasın. Bu taktik, ne kendilerine, ne siyasetlerine ve ve de milletimize hiçbir şey kazandırmaz. Bilakis, en başta kendilerine ve siyasi hesaplarına ağır zararlar verir. KUSURLU OLAN İNSANLARDIR, İSLAM DEĞİL. ORTAK DEĞER VE PAYDALARIMIZA ÖZEN GÖSTERELİM, YIPRATMAYALIM. ORTAK PAYDALAR YIPRANIR, ÇÖZÜLÜRSE, ÇİMENTOSUZ BETON GİBİ DARMADAĞIN OLURUZ. İSTİRHAM OLUNUR.

          *KURUMLARIN ALTINA GİRMEYE GİDEN YOK, SIRTINA BİNMEYE GİDEN ÇOK.MÜDÜR, BAŞKAN, VEKİL, BAKAN OLMAYA GİDEN ÇOK,MİLLETE HAMAL, HADİM, HADEME, HİZMETKAR OLMAYA GİDEN YOK.

        *KARADENİZ SAHİL YOLU, KIYIDAN, KIYI VE DENİZ DOLGUSU İLE GEÇERKEN, FARKLI YELPAZEDEKİ ARKADAŞLARIMIZLA BERABER OLMUŞ, KARŞI ÇIKMIŞ, MAHALLE BASKISINA MARUZ KALMIŞTIM! YOL YANLIŞTI, KIYIDAN DEĞİL, İÇERDEN GEÇMELİYDİ. HALA AYNI DÜŞÜNCEDEYİM.

         *Yıllardır söylediğim bir şey var: ABD, EMPERYALİZM VE ZİYONİZME KARŞI KİM BİR EYLEM YAPIYORSA, KİMLİĞİNE, PARTİSİNE VE İDEOLOJİSİNE BAKMADAN YANINDA YER ALINIZ. VELEV Kİ BİR KÖPEK DAHİ ABD'YE HAVLASA, GEÇİP YANINA, ONUNLA BERABER HAVLAYINIZ!

           *AVUSTRALYA'DA, SU TÜKETİYOR DİYE DEVELERİN KATLEDİLMESİ,
TÜRKİYE' de olsaydı;
           Veya bir MÜSLÜMAN ÜLKEDE olsaydı, Hele hele Diyanet, hocalar, ilahiyatçılar ya da tarikat ve mezhepler, partiler camiasından biri bu öneriyi getirseydi veya bu fetvayı verseydi,
Dahilden ve hariçten müslümanlar, hocalar, DİB, İlahiyatçılar hatta Müslümanlık hakkında neler söylenecek, ne tenkitler, iftiralar, karalamalar, bunun üzerinden ne büyük saldırılar yapılacaktı! Ama Avustralya olunca ses seda yok!

          *YERLE YEKSAN OLMUŞ IRAK'TA 2.5 MİLYONLUK "AMERİKA'YA DEFOL" MİTİNGLERİ YAPILIYOR.
          TÜRKİYE'DE DE BENZERİ BİR "ABD'YE DEFOL" MİTİNGLERİ İVEDİ YAPILMALI. BUNU HÜKÜMETLER DEĞİL, MİLLET, SİVİL İNSİYATİF YAPAR, YAPMALI. NETİCE ALAMAYACAĞIMIZ KESİN, AMA ABD'YE GÜÇLÜ BİR İKAZ OLUR, BU ÜLKEDE İSTENMEDİĞİ KENDİSİNE BİLDİRİLMİŞ OLUR. HAYDEN STÖ'LER!

             *Tek başına Türkiye, tek başına İran, tek başına Pakistan, tek başına Malezya; küresel sisteme ve Amerikan emperyalizmine rağmen çıkış yapamaz, ümmetin ve dünyanın kurtuluşuna giden yolu açamaz .Ancak ve ancak birlik olursak, Amerika’ya ram olmayan İslam ülkeleri ittifak ederse, İslam Birliği gerçekleşirse; ümmetin ve dünyanın kurtuluşuna giden yolu açabiliriz. Alıntı

              *1-ORTAK PAYDALARIMIZ BİR: YARADANIMIZ, DİNİMİZ, KİTABIMIZ,  PEYGAMBERİMİZ,  VATANIMIZ, MİLLETİMİZ, DİLİMİZ, BAYRAĞIMIZ, TARİHİMİZ, KÜLTÜRÜMÜZ, KADERİMİZ, MEZARLIKLARIMIZ, CAMİLERİMİZ,ÖZLEMLERİMİZ BİR, DÜŞMANLARIMIZ aynı.
2-HEDEFLERİMİZ bir: TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE,  İKTİSADİ, ASKERİ VE İÇTİMAİ YÖNDEN GÜÇLÜ,  İLİMDE, TEKNOLOJİDE, SANAYİDE, ZİRAATTA KALKINMIŞ,İŞSİZLİĞİ ORTADAN KALDIRMIŞ, ADİL BÖLÜŞÜM, İNSANCA ve HAKÇA DÜZENİ, YAŞAMI SAĞLAMIŞ, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ, ADALETİ,   REFAHI, SAADETİ, MUTLULUĞU YAKALAMIŞ BİR TÜRKİYE

              *Sosyal basında  sayfa dostlarımızı; SALDIRGAN, AYRIŞTIRICI, ÖTEKİLEŞTİRİCİ, DÜŞMANLAŞTIRICI, BÖLÜCÜ DİLİ KULLANMAKTAN vazgeçmeye, HASTA İLE DEĞİL HASTALIKLA UĞRAŞMAYA davet ediyoruz. Vatanını ve milletini seven herkes, barışa, kardeşliğe, birliğimize katkı koymalıdır.

                *"BİR ELİN NESİ VAR, İKİ ELİN SESİ VAR," "BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR."YURTTA BİRLİĞİ, SONRADA KÜLTÜR COĞRAFYAMIZ İLE BERABERLİĞİ SAĞLAMADAN, emperyalist ve ziyonistlerin işgal, katliam ve mezalimlerinden kurtulamayacak, her geçen gün, bir önceki günün arar olacağız.

               *"Bâtılı tasvir, sâfi zihinleri idlâl (saptırma) eder, dalâlete götürür”
                 Lütfen saf-temiz zihinleri bulandıracak, sapkınlığa yol açacak, sapkınlığı normalleştirecek, alıştıracak paylaşımlardan uzak duralım.