Donatım fabrikası denince içimiz hep bir sızlar hale geldi. Şirin Adapazarı’mızın hanelerine ekmek kapısı olan fabrika ne yazık ki artık yok.

Bu kurum bulunduğu mahalleye, okuluna, camisine, spor yapma alanlarına isim vermiş bir kurumdu. Şimdi sadece Adapazarlı hemşerilerimizin anılarında kalan bir yer olarak anılıyor. Benim ailemde de buradan emekli olan var. Yiyeceğini içeceğini buradan kazanan, evine barkına buradan bakanlar üzüntülü.

Adapazarı, futbolu ve diğer branşları çok seven bir ildir. Donatımspor’un da futbol takımında ismi başkadır. Her yıl güçlü kadrolar ile sporseverlerin karşısına çıkar. Böyle güçlü bir takım olarak anılır.

Donatımspor şehrimizin futbol liglerinin unutulmaz takımı idi. Çok sayıda ünlü futbolcu bu forma altında şampiyonluklar yaşadı. Şimdi ancak tarihi takım diyoruz. Çünkü artık yoklar…

Arzu üzerine sizlere o yılların ünlü sporcularından kurulan kadroyu sizlerle paylaşacağım. Her mevkiinin as sporcularından oluşan kadroya bir bakalım.

Ayak soldan: Kalede Cengiz, Rahmetli Şaban, Rahmetli Hüseyin, Tuncer Telli, Ferruh, Muammer Erkaya

Oturanlar soldan: Arif Orancı, Çavuş Hüseyin, Sefa Akpınar, Rahmetli Ertuğrul Eras, ilhamiye

Ünlü sporculardan oluşan tarihi kadro Atatürk Stadı’nda hatıra fotoğrafında bir araya gelmişti. Aramızdan ayrılan arkadaşların mekanı cennet olsun. Donatımsporlu arkadaşlarıma selam olsun.