Adapazarı futbolunda Güneşspor’un yeri başkadır. Rekabetlerin içinde olan güçlü kadrolarıyla anılan bir takımımızdı. Spor tarihinde yerini aldı ve faaliyetlerine Sakaryaspor kurulması için son verdiler.

Güneşspor denince rahmetli Ethem Boran’ı anmadan geçemeyiz. Güneşspor yönetimini güçlü yöneticilerle idare etti. Takımın başkanlığını yaptı ve Sakaryaspor’un kuruluşu olan 1965’te ilk başkan olarak görev aldı.

Zaman zaman dost sporcu ağabeylerimizden, arkadaşlarımızdan güzel takım fotoğrafları geliyor. Okurlarımız, tarihi resimlere çok değer veriyor ve yayınlandığında mutlu olduklarını dile getiriyorlar.

Bu seferki arşiv fotoğrafı, dostumuz, ağabeyimiz Cahit Doğu’dan geldi. Şahsıma gönderilen hatıra fotoğrafında Güneşspor takımının o yıllardaki futbolcusu Cahit Doğu da yer alıyor. Futbolculuk yıllarından sonra Cahit hocamız Sakaryaspor’un altyapı hocası görevlerde bulundu ve çok sayıda ünlü sporcular yetiştirdi.

Sakaryaspor’un Türk futbolundaki en büyük özelliklerinden biri de, ünlü hocalarla çok iyi sporcuları alt yapılarda yetiştirerek futbola değer katmalarıdır. A takıma bağlı çalışmalardaki birlik beraberlik, başarılı sporcular yetişmesini sağladı.

Şimdi o yılların ünlü sporcularından oluşan güçlü Güneşspor kadrosunu görüyoruz. Tarihi fotoğrafta bir araya gelmişler.

Ayak sol Vahit-Fahrettin Nal-Aluş- Kolacı Fuat-Tazı Erdem-Terzi Fuat-Abdülkadir- Cahit Doğu-Turan-Fuat ve ünlü teknik adamlardan baba Fazıl Erbaşı görüyoruz.