Sakaryasporumuz 1965’te kuruldu. Ada Gençlik, Gençlerbirliği, Güneşspor ve İdmanyurdu spor kulüplerimizin şehrimiz için faaliyetlerinden feragat ederek böyle bir takım kazandırdılar.

Fotoğrafta gördüğümüz tarihi Şekerspor, Sakaryaspor’dan evvel amatör kümemizin altın takımıydı. Hep güçlü kadrolar, ligde şampiyonluklar ve Kocaeli Kağıtspor ile yaptıkları hafızalardan silinmeyecek maçlar.

Şekerspor, ne yazık ki şu an liglerde olmayan bir takım. Futbol muhabbetlerinde hep varlar ama liglerde artık böyle bir takım yok. Üzülmemek elde değil. Fabrikanın tüten bacaları gözükmez hale gelince takım da yok oldu gitti.

Şekerspor, her yıl hep güçlü kadrolar kurar şampiyonluk maçları için rakipleriyle kıyasıya maçlar oynayan takım olarak hatırlanır. Tarihi Atatürk Stadı’nın güçlü takımı eski futbol severler tarafından hep anlatılır.

Gelelim o yılların muhteşem kadrosu olan Şekerspor’a. Ayakta soldan, Baba Önder, iyi sporcuydu. Teknik adamlık yapan centilmen sporcu olarak anılıyor. Kalede Oğuz, iki yönlü sporcu Niyazi Çakıroğlu. Sporcu ailesiydiler. Oğulları da sporcu olarak yetişti ve maçlara çıktı.

Şu an avukatlık mesleğini sürdüren süratli futbolcu Sezgin Özpoyraz. Ada Lisesi’nin kaptanı, Yıldırımspor forması da giyen Kara Aytaç Akpınar, güçlü fiziğiyle rakiplerine aman vermeyen, ailece sporcu olan ağabeyimizdir.

Gelelim Macır Seyfi Keklik’e. Yıldırımspor ve en son Şeker formalarını kimselere kaptırmayan sporcuydu.

Takım beklerinden Milyoner Ömer, takımın vazgeçilmeziydi. Tümay Ongan, o yılların komple sporcularındandır. Basketbol, voleybol ve futbolu iyi oynayan sporcuydu. Spor sohbetlerinde konuşulan sporcudur. Baba Recep Koçkar, Kocaelispor ve Sakaryaspor’un unutulmazıdır. Kadroda yer bulan Adil de rekabetli maçlarda vardı. Sakaryasporumuzun unutulmazı Rıfkı Manavoğlu ile Şekerspor’dan sonra Sakaryaspor formasıyla ünlü bir sporcuydu. Aramızdan ayrılanların mekanları cennet olsun.