*Köle artık köle olmamaya karar verdiği anda zincirleri kırılır. Kendini özgür kılar ve başkalarına da özgürlüğün yolunu gösterir.: Özgürlük ve kölelik kafalardadır. (Mohandas Karamçand Gandhi)

*ÖZGÜRLÜK HER ZAMAN VE YALNIZCA FARKLI DÜŞÜNENİN ÖZGÜRLÜĞÜDÜR. ( Rosa Luxemburg)

*Beklediğim hiçbir şey yok. Kimseden korkmuyorum. Özgürüm. (Nikos Kazancakis)

*İnsanlar dileklerini yapmakta hür olduklarında, genellikle birbirlerini taklit ederler. (Eric Hoffer)

*GERÇEKTEN BÜYÜK VE ESİN VERİCİ OLAN HER ŞEY, ÖZGÜR BİR ORTAMDA ÇALIŞABİLEN BİREY TARAFINDAN ORTAYA ÇIKARILMIŞTIR. (Albert Einstein)

*İnsan özgür olmaya mahkumdur. (Jean Paul Sartre)

*İnsanlar özgürlüğün evrenselleşmedikçe genişletilmiş bir ayrıcalıktan başka bir şey olmadığını çok yavaş ve geç anladılar. (Christopher Hill)

*ÖZGÜRLÜK BİR ŞEY DEMEKSE, İNSANLARA DUYMAK İSTEMEDİKLERİNİ SÖYLEME HAKKI DEMEKTİR. (George Orwell)

*Bizim toplumumuz (İngiltere) özgür bir toplum. Özgür bir toplumda düşündüğünüzü söylemek serbesttir, ama düşünmek serbest değildir. (George Mikes)

*Elleri var özgürlüğün, / Gözleri, ayakları. / Silmek için kanlı teri, / Bakmak için yarınlara. / Eşitliğe doğru giden. (Oktay Rifat)

*BU DÜNYADA FERDİN HÜR, ARAŞTIRICI ZİHNİNDEN DAHA DEĞERLİ BİR ŞEY OLMADIĞINA İNANIYORUM. ZİHNİN, KİMSE TARAFINDAN YÖNLENDİRİLMEKSİZİN, DİLEDİĞİ YÖNÜ SEÇME HÜRRİYETİ UĞRUNDA SAVAŞIRIM. FERDİ SINIRLANDIRAN YA DA YOK EDEN HER TÜRLÜ DÜŞÜNCE, DİN YA DA İDAREYE KARŞI SAVAŞMAM GEREK. (John Steinbeck)

*İnsanlara ancak ellerinden her şeyi almadığınız sürece hükmedebilirsiniz. Bir insanın elinden her şeyini aldınız mı, artık sizin hükmünüzden çıkar, yeniden hür olur. (Aleksandr Soljenitsin)

*Özgürlüğümü çok önce elimden aldınız ve geri veremiyorsunuz, çünkü artık sizde de yok. ( Aleksandr Soljenitsin)

*ÖZGÜRLÜK ŞAMPANYA PATLATILARAK KUTLANAN BİR ÖDÜL YA DA MADALYA DEĞİLDİR…  YOK, HAYIR! BİR BAŞINA KOŞULAN , ADAMIN İFLAHINI KESEN BİR UZUN MESAFE YARIŞIDIR ÖZGÜRLÜKJ. (Albert Camus)

*Büyü, kendine inanmaktır; kendine inanmayı başarabiliyorsan, her şeyi mümkün kılabilirsin. ( Ralph Wolfgang Geothe)

*Budalalara çok güvenirim, dostlarım buna özgüven diyorlar.  ( Edgar Allan Poe)

*BİR İNSAN YA ÖZGÜRDÜR YA DA DEĞİLDİR. ÖZGÜRLÜĞÜN ÇIRAKLIĞI OLMAZ. ( Imamu Amiri Baraka)

*Para için ruhunu satarsın sen. (Sphokles)

*Para kazanın. Mümkünse dürüstçe kazanın; dürüstçe kazanamıyorsanız nasıl kazanırsanız kazanın. (Horaitus)

*BENİ İLGİLENDİREN NE YAPMAM GEREKTİĞİDİR, BAŞKALARININ NE DÜŞÜNDÜĞÜ DEĞİL. (Ralph Waldo Emerson)

*Herkes bilir ki, eğer para ortadan kaldırılacak olsaydı, dolandırıcılık, hırsızlık, soygunculuk, kavgalar, dövüşler, fesatçılıklar, cinayetler, vatan hainlikleri, bozgunculuklar ve cellat tarafından öcü alınan, ama önlenemeyen  tüm suçlar bir anda yok olup giderdi, korkular, kaygılar, tasalar, düşkünlükler ve uykusuz geceler de ortadan kalkardı. Eğer para tümden  yok edilebilseydi, her şeyden çok paraya ihtiyaç duyan yoksulluktan bile eser kalmazdı. (Thomas More)

*PARA, BİRÇOK İNASANIN DİNİDİR.

*Para her kusuru örter! ( Miguel de Cervantes)

*Para tüm ulusların anlayacağı dilden konuşur. ( Aphra Behn)

*HERKESİN BİR FİYATI VARDIR. ELBETTE FİYATI OLMAYAN İSTİSNAİ İNSANLAR DA  HER ZAMAN ÇOK AZ DA OLSA VARDIR.

*Paranın değerini öğrenmek istiyorsan, git biraz borç istemeyi dene. (Benjamin Franklin)

*Ekonomi. Hiç ihtiyacınız olmayan bir viski fıçısını, satın alamayacağınız kadar pahalı bir ineğin fiyatına satın almak. ( Ambrose Bierce)

*PARASIZLIK HER TÜRLÜ KÖTÜLÜĞÜN KAYNAĞIDIR. (George Bernard Shaw)

*Bugünlerde insanlara eskisi gibi büyük miraslar kalmıyor; para için erkekler çalışmak, kadınlar da evlenmek zorunda. HİÇ DE ADİL OLMAYAN BİR DÜNYA. (Louisa May Alcott)

BANKER, HAVA GÜNEŞLİYKEN ŞEMSİYESİNİ SİZE ÖDÜNÇ VEREN, AMA YAĞMUR YAĞMAYA BAŞLAR BAŞLAMAZ GERİ İSTEYEN KİŞİDİR. ( Mark Twain)

*Dilenciler tümden kaldırılmalıdır ortadan! İnsan onlara para verse de huylanıyor, vermese de. (Friedrich Wilhelm Nietzsche)

KAYNAK: Sözün Özü Eski Çağlardan Günümüze Ünlü Yazar ve Düşünürlerden Özlü Sözler. Der. ve çeviren: Celal Üster ( Ö.Tandoğan arşivinden)