Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre operasyonlar; Adana, Erzincan, Van merkezli olmak üzere Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Sivas, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova ve Zonguldak illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
Operasyonlarda 95 ruhsatsız tabanca, 3 bin 116 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 31 ruhsatsız av tüfeği, 2 el bombası ve 19 bin 467 adet silah parçası ele geçirildi.
Bakan Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada silah kaçakçılığıyla mücadelede kararlılığa vurgu yaptı:
“Bu şüphelileri yakalayarak hem ruhsatsız silahlarla işlenebilecek suçları engelledik hem de halkımızın huzurunu kaçıran çetelere ve organize suç örgütlerine silah temin edilmesinin önüne geçtik. Silah ve mühimmat kaçakçılığıyla mücadelemiz, yalnızca yasa dışı silah ticaretini değil, bu silahlarla işlenebilecek her türlü suçu da engellemeye yöneliktir.”
Yerlikaya, halkın huzuru ve güvenliği için silah kaçakçılığıyla mücadelenin aralıksız süreceğini belirterek operasyonlara katılan emniyet ve jandarma ekiplerine teşekkür etti.





