Adalet Bakanı Akın Gürlek, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin 2009 yılında hayatını kaybettiği helikopterin düşmesine ilişkin yürütülen soruşturmayla ilgili yeni gelişmeleri açıkladı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Millî İstihbarat Teşkilatı Başkanlığının desteği ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğünün çalışmaları kapsamında soruşturmada ikinci dalga operasyon gerçekleştirildi.
47 şüpheli hakkında adli işlem
Soruşturma kapsamında 47 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Soruşturma makamlarınca şüphelilerin, FETÖ/PDY faaliyetleri kapsamında “tasarlayarak kasten öldürme” suçuna iştirak ettikleri ve olayın açığa çıkarılmasını engellemeye yönelik çeşitli eylemlerde bulundukları değerlendiriliyor.
Ankara merkezli 16 ilde 45 adreste eş zamanlı arama ve el koyma işlemleri gerçekleştirildi. Operasyonlarda 33 şüpheli gözaltına alınırken, 10 şüphelinin halen cezaevinde olduğu bildirildi. Firari durumdaki 4 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.
Arama-kurtarma süreci de araştırılıyor
Soruşturma kapsamında helikopter kazasının ardından gerçekleştirilen arama-kurtarma çalışmalarının yanlış yönlendirilip yönlendirilmediği de araştırılıyor.
Gerçeğe aykırı bilgi notları hazırlanması, tanık ve gizli tanıkların manipüle edilmesi ile olayın maddi gerçeğinin ortaya çıkarılmasını engellemeye yönelik eylem iddialarının da soruşturma kapsamında incelendiği bildirildi.
Bakan Gürlek, soruşturmanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürüldüğünü belirterek, olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini ifade etti.





