Salı günü bir bayrama daha gireceğiz.

         29 Günlük Oruç ibadeti ve sonunda bayram.

         Ama bayram edebilecek miyiz?

         Müslüman ümmetin bayram edecek bir hali var mı?  Müslüman coğrafyanın her tarafı kanlar içinde.  İşgal, iç savaş, taciz, tecavüz, göç, iltica, yollarda, denizlerde can vermekte.

          Huzur içinde neredeyse bir tek ülke yok. Hemen hepsi emperyalizmin ve ziyonizmin kanlı pençesinde kıvranıyor.

          FİLİSTİN 70 seneden beri ölüm yaşıyor. Lanetli  ziyonist  izrail, tüm topraklarını işgal etmiş, her canı istediğinde bombalıyor, çoluk çocuk, yaşlı, genç demeden katlediyor.

          GAZZE sürekli ateş altında. Küçücük bir alana sıkıştırılmış, ölümle kol kola yaşamaya çalışıyor.

           KUDÜS tümüyle işgal edilmiş, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT), bizim himayemizde İstanbul’daki toplantısında esip gürlememize rağmen, lanetli izrail yönetimine başkent yapılmış. Emperyalist ve en büyük ziyonist haydut devlet ABD yönetimi, izrail’e ne isterse veriyor. KUDÜS’ü verdi, yetmedi Suriye toprağı GOLAN tepelerini de verdi.

          DOĞU TÜRKİSTAN kan ağlıyor. Kızıl Çin canavarının tasallutu altında. İki Türkiye büyüklüğünde ATAVATAN işgal edilmiş, milyonlarca Müslüman Uygur yokedilmek üzere. İnsan olmanın tüm hakları ellerinden alınmış, kamplara hapsedilmiş, namusu, iffeti ayaklar altına alınmış durumda. Hiçbir Müslüman ülkeden en küçük ses çıkmıyor.

            AFGANİSTAN 4O yıldır iç ve dış savaş ile yanmış yakılmış viraneye dönmüş durumda. Önce Rus, sonra Amerikan işgali ile iliklerine kadar sömürülmüş, iç savaş ile birbirine kırdırılmış bir garip acılar  ülkesi.

           IRAK, Moğol istilasını aratmayacak büyük bir işgal felaketiyle yerle yeksan olmuş. Bölünmüş, parçalanmış, mezhep kavgasına sürüklenmiş, milyonlarca insanı katledilmiş, her türlü sapkın tecavüzlere uğramış, BÜYÜK ŞEYTAN ABD tarafından tarihin en büyük mezalimine maruz kalmış, belki 100 senede ayağa kalkamayacak hale getirilmiş durumda.

            SURİYE aynı işgale ve mezalime maruz bırakılmış. Milyonlarca insanı öldürülmüş, milyonlarcası yollara düşmüş, ülke paramparça edilmiş, ABD ve Rus vampirlerinin azı dişleri arasında çiğnenmiş, çiğnenmeye devam ediyor.

            LİBYA aynı kaderi paylaşmış, işgal ve iç savaş ile tükenmiş ve tüketilmiş. KADDAFİ’nin müreffeh Libya’sı gitmiş, yerine yanmış yakılıp yıkılmış bir Libya gelmiş. İç savaş ile tükenmeye, yok olmaya devam ediyor.

            YEMEN, Saudi Amerika yönetimi tarafından senelerdir bombalanıyor. Bir yandan iç savaş, diğer yandan emperyalist ve ziyonistlerin desteğiyle ırktaş ve dindaşı Arabistan tarafından vahşice katlediliyor. Ölüm, hastalık ve açlıkla bitiriliyor.

            ARAKANLI müslümanlar, bütün dünyanın gözü önünde soykırıma maruz bırakılıyor.

            KARABAĞ işgal, soykırım ve vahşi Ermeni mezalimiyle mahvedilmiş ve hala işgal altında.

            MISIR, yeniden Firavunların eline geçmiş, sözde uygar Batının desteğiyle, seçilmiş iktidarına darbe yapılıyor, binlerce insan meydanlarda katlediliyor, binlercesi zindana tıkılıyor, bölük bölük idam ediliyor. Sisi zalimi, Mursi’yi zindanlarda yıllardır ölüme terketmiş durumda.

            TUNUS, CEZAYİR yıllardır Fransız tahakkümünde, can çekişiyor.

             SUDAN, NİJERYA, MALİ, SOMALİ VE BÜTÜN BİR Afrika Müslümanları, mazlum ve yetim siyahi kardeşlerimiz iliğine kadar sömürülmüş, iç savaş ile tüketilmiş durumda.

             KIRIM kadim Türk toprağı iken, zalim Rusya tarafından ilhak edilmiş.

             BAŞKURDİSTAN, ÇUVAŞİSTAN, HAKASYA, YAKUTİSTAN, KABARDİNO BALKAR, ALTAY, TUVA VE TATARİSTAN Türk boyları Rus boyunduruğu altında, özgür olacağı günleri bekliyor.

             ÇEÇENİSTAN, tam bir mezalime uğramış, Rus işgal ve katliamlarıyla bütün önderleri katledilmiş, bize, İstanbul’a sığınanları bile tek tek öldürülmüş, faili meçhul olmuş, Rus piyonu Kadirov’a tesim edilmiş.

             TÜRK CUMHURİYETLERİ  ABD ve Rus tahakkümü altında, çoğu eski Sovyet rejiminin yetiştirmesi diktatörlerce yönetilen, ayakta durmada zorluklar çekmektedir.

              BOSNA, tarihin en büyük soykırımnı, dıramını ve katliamını yaşamış, bıçak sırtında ayakta durmaya çalışıyor.

               ARNAVUTLUK, KOSOVA, BATI TIRAKYA, BALKANLAR her an bir mezalime açık durumda. Bütün bir Avrupa Müslümanları tehdit altında.

               İRAN, 40 yıldır Büyük Şeytan ABD tarafından ambargo altında ve petrolüne kadar ambargo daraltılmış, her taraftan kuşatılmış, büyük bir savaş veya içerden çökertmeyle karşı karşıya.

                İran’ın silah vererek ayakta tutmaya çalıştığı HAMAS ve HİZBULLAH, ziyonist İzrail’in önünde tek ve son  engel olarak kalmış, İran ile beraber yok edilmek üzere.

                PAKİSTAN, yıllardır terörle boğuşmakta, emperyalist ve ziyonistlerin hiç rahat bırakmadığı dost ve kardeş ülke olarak çok zor durumda.

                KEŞMİR Hindu işgali altında.Hindistan Müslümanları her an tehdit altında. BANGLADEŞ,  yoksulluk ve açlıkla ve Batı destekli Hasina zulmü altında inim inim inliyor.

                ENDONEZYA ve MALEZYA çin ve Amerikan emperyalizminin kıskacında.

                 SAUDİ ARABİSTAN ve KÖRFEZ ÜLKELERİ zaten tümüyle ABD işgali ve idaresi altında.

                  Bizim ülkemiz bir yandan Suriye sınırındaki emperyalist yapılanmalar, diğer yandan Akdeniz, Ege ve diğer sınırlarından kuşatılıyor. Ekonomik yönden sıkışık durumda ve yeni yaptırım ve ambargolarla karşı karşıya. Ayak sesleri gelen bir büyük tehdit altında.40 Yıldır dış destekli terör ile mücadele ediyor. İçerde kamplaştırılmış, kutuplaştırılmış durumda. İçte birlik ve beraberliği sağlayamamış, particilik ve mevzi kapma ile enerjisini içerde tüketiyor.

                  TRUMP’IN EŞKİYA BAŞLIĞINI YAPTIĞI vahşi kapitalizm, dünyayı cehenneme döndürmüş durumda ve insanlığa çare üretmekten ve umut olmaktan çıkmış durumda.

                  BÜTÜN İNSANLIK GERÇEK ÖZGÜRLÜK VE GERÇEK KURTULUŞU BEKLİYOR.

                  Böyle bir durumda bir bayrama daha giriyoruz. Haydi bayram yapalım!

                  Bayramınız kutlu olsun. Uyanış, diriliş, kendine geliş, birlik, beraberlik ve kardeşliğimize, zalimlerin sonuna, mazlumların kurtuluşuna  vesile olsun inşallah.

                   Gerçek bayramlara erişme dua ve niyazıyla.