Türkiye genelinde korona döneminin etkisi rakamlara yansıdı, konut satışları 2020 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %55,5 oranında azalarak 42 bin 783 oldu.

Sakarya’da ise 2020 Nisan ayında 417 konut satışı gerçekleştirildi.151 konut sıfırdan satış işlemi görürken 266 konut ikinci el satış olarak gerçekleşti. 2020 Nisan ayında ipotekli gerçekleşen satış rakamı ise 124 olarak kayıtlara geçti.

İlimizde 2019 Nisan ayında toplam 1.352 konut satışı gerçekleşmişti. Bunların 441 sıfır . 911 ikinci el satış olarak gerçekleşmişti.

Mayıs ayında gerçekleştirilen 19 Mayıs ve Ramazan Bayramında ki sokağa çıkma kısıtlamalarını da göz önüne alırsak bu rakamlar daha da düşecektir. Mayıs ayı verileri geldiğinde onlarıda paylaşırız.

Emlak Ofislerine Misafir Yasağı
Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerileriyle kontrollü normalleşme süreci kapsamında, 11 sektöre yönelik alınması gereken önlemleri açıkladı. Bu sektörler arasında emlak ofisleri de yer aldı.Emlakçılar ve gayrimenkul danışmanlık ofisleri ve iş yerine misafir alınmaması istendi.

Makul çerçevede yasak olarak değil. Eğer ofis havalandırmaları ve M2 mesafesi yeterli ise, misafirle araya mesafe hijyen kuralları gibi tedbirlerle uygulanması daha kabul edilirdi. O zaman restorantlar da misafir kabul etmesin diye bir soru sorulabilir.

Hayatı ertelemediğiniz bir hafta geçirmeniz dileğiyle..