* MAİDE,8: “Ey iman edenler! Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan, adalet ile şahitlik eden kimseler olun. Bir topluma olan kininiz, sakın ha sizi adaletsizliğe itmesin. Âdil olun. Bu, Allah’a karşı gelmekten sakınmaya daha yakındır. Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.” 

              NİSA,135: “Ey iman edenler! Kendiniz, ana babanız ve en yakınlarınızın aleyhine de olsa, Allah için şahitlik yaparak adaleti titizlikle ayakta tutan kimseler olun. (Şahitlik ettikleriniz) zengin veya fakir de olsalar (adaletten ayrılmayın). Çünkü Allah ikisine de daha yakındır. (Onları sizden çok kayırır.) Öyle ise adaleti yerine getirmede nefsinize uymayın. Eğer (şahitlik ederken gerçeği) çarpıtırsanız veya (şahitlikten) çekinirseniz (bilin ki) şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.” 

                Yazarın notu: YALNIZCA BU İKİ AYET, İDARECİLERİ TEST ETMEYE YETER VE BU İKİ AYET İNSANLIĞI KURTARMAYA KAFİ GELİR. 

           *BM; ÇİN’İN D.TÜRKİSTAN’DA Kİ ZÜLMÜNÜ KABUL ETTİ:  BM’ler 01 Eylül 2022’de yayınladığı raporda; “Çin; Uygurlar ve diğer Müslüman azınlıkların yaşadığı ülkenin kuzeybatısındaki Sincan’da “ciddi insan hakkı ihlallerinde” bulunuyor.” dedi. Basından alıntı 

           “Müslüman Uygur Türklerine Çin mezalimi yok” diyenlere ithaf olunur! 

              Acı olan; başta Türkiye kamuoyu olmak üzere, Türkiye, Türk ve Müslüman alemden bu zulme sessiz kalınması ve D. Türkistan’a sahip çıkmayı, Çin ile rekabeti yüzünden Uygur Türklerine sahip çıkan ABD ve bazı AB ülkelerinin insafına bırakılması ve  onların süfli emellerine terk edilmesidir! 

             YAZIKLAR OLSUN! 

            * RAHATINIZ BOZULMASIN DİYE, HANGİ DOĞRUDAN VAZGEÇTİYSENİZ, 

O FİYATA SATILDINIZ DEMEKTİR. Alıntı 

            *Yanlışı gören ve önlemek için elini uzatmayan, yanlışı yapan kadar suçludur. Kızılderili Atasözü 

                * EN DOĞUDAKİ SERHATIMIZ, ATA VATANIMIZ, SOYDAŞ, KARDEŞ VE DİNDAŞIMIZ D.TÜRKİSTAN VAHŞİ ÇİN İŞGALİ ALTINDA. UNUTMAYALIM, UNUTTURMAYALIM! 

                  * Basında bir haber: Arnavutluk, İran'la ilişkilerini kesme kararı aldı. 

                 Neden olarak; İran’dan Arnavutluk’a siber saldırı gösteriliyor. 

                 İran’ın siber saldırı sebebi ise; İran yönetimine karşı olan ve terör listesinde yer alan Halkın Mücahitleri örgütü üyesi 3 bin kişiye Arnavutluk’un ev sahipliği yapması. 

                  Şüphesiz burada da İran haklı görünüyor. Terörist dediği örgüt mensuplarına Arnavutluk kendi topraklarında barındırıyor. 

                   Nasıl ki biz, terör örgütü mensuplarını barındıran ülkelere karşı isek, aynı hak İran için de geçerli. Dost, Dindaş  ve kardeş Arnavutluk idaresi bunu yapmamalı. 

                   *Bazı davalar ahirette görülür. Orada gücü olan taraf değil, haklı olan taraf kazanır. Alıntı 

                    * NE ADALETSİZ BİR DÜNYA; KİMİ GÜNAHLARI İLE YÜKSELİYOR,  KİMİ İYİLİKLERİ İLE KAYBEDİYOR. Shakespeare 

                    *Din hayattır. Hiçbir yere hapsedilemez. Pırof. Dr. İ.H. Aydın. 

                    *Bir haber: “ABD istihbaratı; Rusya, İran ve Kuzey Kore'den silah alıyor.” Almayacak mı? Habere bak! Rusya; ABD ve AB Ambargosu nedeniyle, ambargoyu dinlemeyen iki ülke olan İran ve K. Kore'den silah alıyormuş. Savaş şartlarında kim verirse ondan alır, bundan daha tabii ne olabilir. Haber maksatlı ve saçma! 

                      * ARAP VE ARAP TESETTÜRÜ/KIYAFETİ ÜZERİNDEN, ARAP DÜŞMANLIĞI, 

YANİ IRKÇILIK YAPILIYOR. 

                     DİĞER YANDAN DA, ARAP KADINLARIN KIYAFETİ/TESETTÜRÜ ÜZERİNDEN, ARAP KIYAFETİDİR DİYE ÖRTÜNME/TESETTÜR DÜŞMANLIĞI İŞLENİYOR. 

                     Hiçbir kavme önyargımız olmamalı, düşmanlık yapmamalıyız. Hepsi insan ve hepsinin Yaratıcısı aynı. 

                     Üstünlük iyilikte, takvadadır. 

                     İster yerli isterse yabancı olsun, örtünmeyi/tesettürü sağlayan hiçbir kıyafete de önyargılı ve düşman olamayız.  

                      Hele Batı'nın ahlaksız kıyafetlerine bir şey demeyip, bir başka kavmin örfüne ve tesettüre uygun kıyafetini tenkit etmek, sinsi bir düşmanlık ya da bilgisizce bir yaklaşımdır. 

                           İslam'ın tesettüre özel bir modası, şekli yoktur. Belirlenen vücut hatlarını örten, vücudu teşhir etmeyen, insanları cezbedip teşvik ve tahrik etmeyen her kıyafet tesettürdür. 

                      Her milletin kendi örfüne göre şeklini, modasını belirlemesi tercihimizdir. 

Bunca yaşananlara rağmen ( yıllardır ve hususen 28 Şubat posmodern darbesinde) hala kılık kıyafet üzerinden siyasi ve ideolojik tavır alınması ise manidardır ve bunu kim yapıyorsa, rakiplerine hizmet ediyordur! 

                       * Hırsızın Dini, partisi, cemaati, ırkı, sülalesi, milliyeti olmaz, sorulmaz. 

Hırsız hırsızdır. En yakınımız bile olsa! 

                       *Gülümsemek; Adaleti bozuk düzene, sessiz bir küfürdür. Gülümseyin. Alıntı 

                       * HIRS: Değeriniz, işgal ettiğiniz makamdan gelmesin. O makama siz değer katın. Unutmayın, gün gelir, o makam size cehennem olur. Ondan kaçmak, kurtulmak ister, kurtulamazsınız.  Arkanızdan teneke çalınacağını bile bile ona yapışıp kalmakta ne fayda var? Tapma derecesine varan makam, servet ve şöhret hırsı, kişiyi insanlıktan çıkarır! Av.Yaşar Ramazanoğlu