* DİN GÖREVLİSİ HERKESİN KEYFİNE GÖRE KONUŞAMAZ, FETVA VEREMEZ! 

              Din görevlileri; İslam ne diyorsa, Kur'an ve sünnet neyi emrediyorsa onu söyler, söylemek zorundadır. Birilerine uyar ya da uymaz. Hiç kimse, o fetvaya kendisi uymuyor, uyamıyor diye, niye bunu söyledin diyemez. 

              Bizimde yapamadığımız, yaşayamadığımız, bizim hayatımızda olmayan birçok şeyi hocalarımız söylüyor. Ama onlara kızmıyor, hatırlattıkları için memnun oluyoruz. Rahatsız olsak da, rahatsızlığımız o konudaki İlahi emri yerine getirememeden dolayıdır. 

             Faiz haramdır, hırsızlık, yalan, algı, manipülasyon, adaletsizlik, insan hakkı yeme, çalma, haksız kazanç, çıplaklık v.b haramları din görevlisi söyler, söylemek zorundadır. O'nun vazifesi Dinin emirlerini anlatmaktır. Uyarız ya da uymayız. 

O bize, insanlara kalmıştır. Uymayan “Büyük mahkemede” hesabını verecektir. 

             Ancak Dinin emirlerini anlatırken; 

             1-Herhangi bir kişiyi hedef almayacak, umuma seslenecek. 2- Uymayanlara hakaret, tehdit, aşağılama yapmayacak.3- Tatlı dil ile anlatacak, kolaylaştıracak, zorlaştırmayacak. 4-Sevdirecek, nefret ettirmeyecek.  5- Zorlama yapmayacak. 6-Birilerinin keyfine göre konuşmayacak. 7-Sahih olan Dini, Kur'an ve sahih sünneti anlatacak.  8-Partilerden, cemaatlerden, kıliklerden bağımsız konuşacak.  9-Cezalandırıcı bir üslup değil, merhametli ve ıslah edici bir dil kullanacak.10- Yargılayıcı olmayacak. Yargılama dünya hayatında mahkemelerin, uhrevi hayatta ise Yüce Yaradan’a aittir. Yaradan’dan rol çalma olmamalıdır. 

             * BİZ KARABAĞ TEMİZLENDİ BİLİYORDUK! “Harita yeniden değişebilir... Karabağ'da savaş oyunları! 

              Karabağ’da kalan işgalci Ermeniler Rus Barış Güçlerinin de göz yummasıyla, Kelbecer, Hocavend, Laçin ve Gedebey’de Türk mevzilerine saldırıyor.” Haber 7 

              * HELAL OLSUN! “Yemin töreninde şok: Sömürgeci Kraliçe Elizabeth 

Avustralya'da Lidia Thorpe adlı senatör, meclisteki yemin töreni anında İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth için "sömürgeci" terimini kullandı. Kraliçe Elizabeth, İngiliz Milletler Topluluğu üyesi olan Avustralya'nın devlet başkanı konumunda.” Haber7 

              * Pırof. Dr. MUSTAFA ÖZDEMİR HOCAMIZDAN, HALİL KONAKÇI HOCAMIZA,  NASİHATLER. HALİL HOCAMIZ HAKLI AMA BU TAVSİYELERLE DİLE GETİRMELİ! 

                  "CAMİ KÜRSÜSÜNDEN BAĞIRIP ÇAĞIRAN HALİL KONAKÇI HOCA'YA TAVSİYELERİM: 

                 -Hoca, önce şunu öğren: Din kader değil tercihtir.  

                  Örnek: Mesela benim Türk olarak doğmuş olmak kaderimdir. Onu değiştiremem. Allah'ın nizamı böyle. Ama MÜSLÜMAN olmak benim tercihimdir. Şartlar değişik olsaydı başka dinden olabilirdim. Ama bu tercihimden memnunum. 

                  -HOCA, HİTAP ETTİĞİN KİTLE BELKİDE İNANIYOR. AMA BAZI GEREKLERİ YERİNE GETİRMİYOR. PEDAGOJİ BİLİMİ ÇERÇEVESİNDE ONLARA ANLATIRSAN KABUL GÖRÜR. ÇÜNKÜ ZATEN O İNSANLARIN AKRABALARI, ANNE BABALARI VE ÇEVRELERİ MUHTEELEN İNANÇLI İNSANLARDIR.  

                  HATTA JEAN PAUL SARTRE'NİN "HRİSTİYAN MISINIZ?" SORUSUNA VERDİĞİ CEVAPTAKİ GİBİDİR O İNSANLAR: SARTRE BU SORUYA ŞÖYLE CEVAP VERMİŞTİ"ALLAH'A İNANMAM, AMA KÜLTÜREL HRİSTİYANIM" DEMİŞTİ.  

                  BEN İNANIYORUM Kİ BİZİM ATEİSTLER BİLE "KÜLTÜREL MÜSLÜMANDIR". BU BİLE BİR İSLAM TEBLİĞCİSİNİN LEHİNE KULLANILABİLİR. 

                  YANİ ADAMA DERSİN Kİ "Kardeşim ateistsin, ama cenazen caminin önünden kalkıyor, leş gibi atılmaya razı olmuyorsun. Gel bunun önceki gereklerini de yapalım kardeşim...". 

                   -HALİL HOCA, ŞUNU ASLA UNUTMAYACAKSIN:"BU DİN KİMSENİN DEĞİL ALLAH'IN DİNİDİR". Senin malınmış gibi davranıp Allah'ın dininden rol çalmak gibi bir şirke girme. Başkasına da çamur atma. Merhamet at, iyilik at, dinin fazilet ve güzelliklerini anlat. Israrla anlat, bir daha bir daha, başka yöntemle anlat.... 

                  - HALİL HOCA, SANA BİR TAVSİYE DE AMERİKA'DAN GETİREYİM: Prof. Dr. Jeffery LANG, matematik profesörü. Ailesi Katolik, kendisi ateist. Yakınlarında bir İslam derneği var. Oradan bir gerçek Müslüman ile tanışıyor. Kur'an mucizesine tanık oluyor. Sonuçta sağlam bir Müslüman oluyor. Google sayfasına Prof. Jeffery Lang diye gir. Anlattıklarına bak. İngilizce de Türkçe de var. Hangisini istersen....Jeffery'i iyi incele.   

                   Senin eline düşseydi o hala ateistti. Beni anladın mı? 

                  -Tabii Halil Hoca'yı övüp onun devamını sağlamaya çalışanlar da Jeffery'i iyi izlesinler. "Kalın kafalı" olan ne hocadan, ne yurttaştan, ne müftüden, ne de Diyanet başkanından bu Dine yarar gelmez....... 

                   ALLAH SİZE KÜLTÜR NASİP ETSİN. ÇOK OKUMA NASİP ETSİN... AKLINIZI SAĞLAM VE MANTIKLI KILSIN..." 

                    * UKRAYNA'NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİNDEN FENERBAHÇE AÇIKLAMASI: 

                    Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar konuyla ilgili açıklamalarını 4 madde halinde sıraladı ve konuyu kapatacaklarının mesajını verdi. 

                   1. Ukrayna’da dehşet verici bir savaş var. Rusya düşman, Putin katildir; 2. Türkiye dost, futbol tutku, Fenerbahçe güçlü takımdır; 3. Yanlış anlaşılmaları diyalog yolu ile düzeltiyoruz. Mektup ve açıklaması için Fenerbahçe’ye teşekkür ediyorum;  4. Burada noktalıyoruz ve Rus propagandasının istifade etmesine müsaade etmiyoruz." Haber 7 

                    NOT. Büyükelçiye yakışır, itidalli, diplomatik ve aklı selim bir açıklama. 

                  *ÜLKEMİZDEKİ TÜM PARTİLER, TÜM KESİMLER, SOKAKLARDAKİ BU YATAK ODASINI BİLE AŞAN ÇIPLAKLIĞA KARŞI ÇIKMALI, BU KONUDA HEMFİKİR OLMALILAR. BİRLİKTE HAREKET ETMELİLER. ATEİST VE DEİSTLER BİLE. 

ZİRA SINIRSIZ ÇIPLAKLIĞIN, ALABİLDİĞİNE BEDEN TEŞHİRİNİN AKIL, MANTIK VE İZAN İLE SAVUNULACAK TEK BİR YÖNÜ YOK, OLAMAZ. 

                      *İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YÜRÜRLÜKTE. Esas olan sözleşme değil, bu sözleşmeye ait iç yasa, uyum yasasıdır ki, o da 6284 sayılı kanun olarak tümüyle cari. 

Dolayısıyla kaldırılan bir şey yok. İ. sözleşmesi çok iyi irdelendiğinde de, toplumsal cinsiyet eşitliği, cinsiyeti ortadan kaldırma, malum dernek mensuplarına da meşruiyet sağlıyor. Ayrıca kadına “pozitif ayrımcılık” içeriyor. Ben inanmıyorum ama hani kadın erkek eşitliği vardı?  

                    BATIDAN GELEN, AB adına zorunlu kılınan /dayatılan SÖZLEŞMELER, KANUNLAR ÇOK İYİ İRDELENMELİ. ZİRA BATI, HER TÜRLÜ SAPKINLIĞI YAŞIYOR VE YAYIYOR. YAYDI DA!