YENİ BELEDİYE BİNASI
Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman gazetemizin Taraklı Temsilcisi Murat Diri’ye belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Belediye binasının yenilenmesiyle ilgili bilgi veren Başkan Özkaraman, “Belediye binasını günümüz şartlarına uygun olarak restore ettirdik. Önümüzdeki günlerde dış cephesini de tarihi dokuya uygun olarak yenileyeceğiz” dedi.
PIRIL PIRIL TARAKLI
İlçede altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Özkaraman, “Vatandaşlarımız sıkıntı çekiyor ama bizler de çok sıkıntı çekiyoruz. İhale yapan kurum İller Bankası; şebeke SASKİ’nin fakat üst yapı bizim… Önümüzdeki haftadan itibaren yeni bir çalışma başlatacağız. Fakat abone bağlantıları yapılmadan üzerine asfaltlama ya da parke yapma şansımız yok, onu bekleyeceğiz” dedi. Özkaraman, asfaltlama çalışmasının yaz aylarında yapılacağını belirterek, “Bütün işler bittiğinde pırıl pırıl bir Taraklı ortaya çıkacak” dedi.
BELEDİYEYE YENİ ARAÇLAR
Başkan Özkaraman, belediyeye 2 yeni kamyon ve 2 çöp toplama kamyonu kazandırdıklarını da söyleyerek, “Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndan bir hibe çöp aracı ve İller Bankası kredisiyle de 2 kamyon ve bir çöp kamyonu aldık. Araçlarımızla mahallelerden artık çöpler daha hızlı toplanacak” dedi.
PARK BAYRAMA HAZIR
Yeni meydan projesi hakkında da bilgi veren Başkan Özkaraman, “Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık parkının projesi, Büyükşehir belediyesi tarafından yapıldı. Orası sit alanı içerisinde olduğu için koruma kurulundan da uzun süren çalışmalar sonrasında onay alındı. O mevkide de kanalizasyon çalışması yapılacağı için şu anda bekleniyor. Meydan çalışmasını, Ramazan ayında başlanıp bayrama yetiştirmeyi planlıyoruz” dedi.
HIDIRLIK PİLAVINA KANALİZASYON ENGELİ
Hıdırlık pilavı ile ilgili de açıklama yapan Başkan Özkaraman, “Geçtiğimiz yıl da yollarımız düzgün değildi. Bu yıl da ilçemizdeki kanalizasyon çalışmaları sonucunda bütün mahallelerde çalışmalar devam ediyor. Hıdırlık etkinliklerini yine Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık parkından değişik etkinliklerle yapabiliriz. Orman Bölge Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam ediyor. Hıdırlık yolunu hem genişleteceğiz hem de şuanda mahallelerden çıkan parke taşlarını Hıdırlık yoluna yapmayı düşünüyoruz. Bu yıl olmasa bile önümüzdeki yıla 3 gün dolu dolu etkinlikler yapmayı düşünüyoruz” dedi.