Tabiat ile iç içe olan bir spor dalıdır Avcılık. Güzel Adapazarımızın avlanma açısından da güzel alanlara sahip olması avcılarımız için bir şanstır.

Önemli sayılarda kayıtlı avcımız vardır. Kurallar dahilinde bu sporun yapılması ileriki nesiller için önem arz etmektedir. Kurallara uyulması onlara da bu sporu sevdirecektir.

Bilinçli avlanma avcılık sporuna güzellikler getirmektedir. Aksi yapılırsa, örneğin keklik gibi kuşlar yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalır ya da nesilleri azalır. Bilinçli olalım ve av sporunu yaşatalım.

Tavşan, üveyik, bıldırcın, ördek ve çulluk avlarında tespit edilen adetlerin üstüne çıkmayalım. Ördek ve bıldırcın avlarında tuzaklar kurmayalım. Aldığımız duyumlar maalesef pek de iç açıcı değil. Teyp kurup bıldırcın sesi olan kasetlerle tuzak kurarak avcılık yapanlara fırsat vermeyin.

Avcı kardeşlerimiz, arkadaşlarımız; doğaya faydası olan doğan, şahin, atmaca ve baykuş gibi kuşlara ateş etmeyelim, avlamayalım. Verilen yemek molalarında yaktığımız ateşleri söndürelim. Alevleri tam söndürmeden alandan ayrılmayalım.

Şimdi göç kuşlarından Bıldırcınların ve üveyiklerin zamanı. Havalar daha çok soğuduğunda ördek avı başlar. Bıldırcınlar Rusya ve Romanya’dan Karadeniz sahillerine göçe gelir. Uzun yolculuklar sonunda kum sahillerine düşerler burada. Bu yorgun kuşlara da avcılık yapılmamalıdır.

Zirai ilaçlardan Hayvanlar ölüyor. Teyp ve güme avcılıkları da yasaktır. Onun için kurallara riayet edelim. Avı spor olarak yapalım. Tüfeği, köpeği ve fişeği iyi olan avcılara selamlar olsun.