Düzce’nin denize açılan kapısı Akçakoca’da balıkçılar avlanmayı sürdürüyor. Denizden balığın az çıkması nedeniyle bazı tezgahlarda havuz ve buzhane balıkları yer alırken, Karakaş vatandaşlara taze balık tercih etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Karakaş, “Buzhane ve havuz balıklarını tavsiye etmiyoruz. Biz deniz balıkçısıyız. Bütün bilim insanları da buzhane balıklarının besin değerini kaybettiğini söylüyor. Şu anda tezgahlarımızda taze mezgit, barbun, istavrit ve hamsi bulunuyor. Bu balıklar kesinlikle donmuş değil” ifadelerini kullandı.

Balık fiyatlarına da değinen Karakaş, “Balık az çıktığı için fiyatlar yüksek. Havalar soğuyunca avcılık artacak, fiyatlar düşecek. Ancak biz her zaman taze ve canlı balık tüketilmesini öneriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA