Gazeteniz Yeni Sakarya bugün 69. Yılını kutluyor. Günlük bir gazetenin siz kıymetli okuyucularımızın eline geçene kadar meşakkatli bir yoldan geçtiğini düşünürsek tam 69 yıldır aralıksız aynı sahiple sizlere ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz bugün.

Gelin Yeni Sakarya Gazetesi’nin nasıl kurulduğunu hatırlayalım. Anadolu’nun bağrından çocuk denilecek yaşta Adapazarı’na çalışmaya gelmişti. Herkes okula giderken O ise iş hayatıyla tanışmıştı. İçinde hep ukde olarak kalmış olan eğitim hayatı O’nu çok etkilemiş olacaktı ki son derece başarılı olduğu tüccarlığının yanında gazete de çıkartmak istiyordu. İlk adım olarak 1952 yılında Matbaa kurarak hayallerine bir adım yaklaşmıştı. 17 Haziran 1954’de ise ortak da olsa hedefini gerçekleştirmişti Hasan Uyar.
Demokrat Sakarya adı altında yayın hayatına başlayan ve ihtilal dönemine rastlayan sevdasından hiç bir zaman vazgeçmedi. Ortağı olan Sıtkı Aldinç bir yıl içinde bırakmak isteyince, yalnız kalan Hasan Uyar daha sonra ismini de değiştirerek Yeni Sakarya Gazetesi’nin tek sahibi oldu.

Adeta bir çocuğu gibi gazetesine ve gazeteciliğe sevdalıydı. Yaşamı boyunca hiç bir engel ve imkansızlıklar yıldırmadı ve bugün aramızda olmasa da Hasan Uyar ruhu ve ilkeleriyle gazetesi Yeni Sakarya dile kolay 69 yaşına girdi. Anadolu’da aynı sahiple bu kadar uzun süre ara vermeden yayın yapan ender ve nadir gazetelerden biridir Yeni Sakarya. Gücünü sadece ve sadece okuyucusundan alan Yeni Sakarya Gazetesi’nde yaklaşık 20 yıldır fiilen çalışıyorum. Ne mutlu ki bize emanet edilen bu nadide çiçeği siz değerli okuyucularımızın da desteği sayesinde yaşatmaya devam ediyoruz. Çiçek diyorum çünkü Hasan Uyar (dedem) evine her gittiğimizde elimize logosu görünür şekilde katlayıp verirken gazetesini “Al bu çiçeği de yanında götür, unutma” derdi.

Yeni Sakarya Gazetesi’nin bugünlere ulaşmasında emeği geçen o kadar çok çalışan ve emektar oldu ki tek tek yazmaya kalksam inanın sayfalar yetmez. Rahmet-i Rahmana kavuşan başta kurucumuz Hasan Uyar olmak üzere Gazetemizde emeği geçen tüm ölmüşlere Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Yüzlerce gazetecinin yolunun kesiştiği Yeni Sakarya bu yönüyle de ilin adete gazetecilik okulu görevini de üstlenmiştir. Sakarya’nın en saygın ve itibarlı gazetesi olmak bizim için en önemli olgudur. Bugün, www. yenisakarya.com sitesi ve sosyal medya hesaplarıyla çok daha fazla okuyucuya ulaşan gazetemizin hazırlanmasında emeği geçen Yeni Sakarya Ailesine de teşekkürü bir borç bilirim.

Bizleri bu uzun, meşakkatli ve dikenli yolda yürürken hiç bir zaman yalnız bırakmayan vefakar Yeni Sakarya okuyucularımıza ve iş ortaklarımıza da ne kadar teşekkür etsek azdır. Gücünü sadece okuyucusundan alan sırtını da yine sizlere dayayan Yeni Sakarya Gazetesi, bu ilin vazgeçilmez sesi, gözü, kulağı olarak sizlerle var oldu ve bu ilginiz devam ettiği sürece de var olmayı sürdürecektir...

50 yıla yakın gazetemize hizmet eden adeta bir mihenk taşı konumunda bize yol gösteren Genel Yayın Müdürümüz Zeki Aydıntepe’nin de dediği gibi “Yeni Sakarya, yerel medya dünyamızda, hiçbir sonbaharın yapraklarını dökemediği bir ulu çınar” gibidir...