Güney Amerika’dan gelen yolcu takibe alındı

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, İstanbul Havalimanı’nda uyuşturucu kaçakçılığına yönelik iki ayrı operasyona imza attı.

İlk operasyonda Güney Amerika’daki bir ülkeden İstanbul’a gelen yolcu, gerçekleştirilen risk analizi sonucu şüpheli olarak değerlendirildi. Yolcuya ait kabin bagajı X-Ray cihazından geçirildi.

Bagajda şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine yapılan detaylı aramada valizlere gizlenmiş 13 kilo 480 gram sıvı madde bulundu. Yapılan uyuşturucu testinde maddenin kokain hidroklorür olduğu tespit edildi.

Duş jeli ve vazelin kutularına gizlediler

İkinci operasyonda ise Afrika’daki bir ülkeden İstanbul Havalimanı’na gelen başka bir yolcu risk analizi kapsamında takibe alındı.

Yolcuya ait valizlerde yapılan aramada, duş jeli şişeleri ile vazelin kutularının içerisine gizlenmiş 20 kilo 920 gram sıvı madde ele geçirildi. Maddenin yapılan test sonucunda kokain hidroklorür olduğu belirlendi.

Toplam 34 kilo 400 gram

İki operasyonda toplam 34 kilo 400 gram kokain hidroklorür ele geçirilerek uyuşturucunun Türkiye’ye girişinin önüne geçildi.

Ticaret Bakanlığı, Gümrükler Muhafaza ekiplerinin uyuşturucu ve diğer kaçakçılık faaliyetlerine karşı risk analizi, istihbarat ve saha çalışmalarıyla mücadelesini sürdürdüğünü bildirdi.

Olaylara ilişkin soruşturmaların Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ettiği belirtildi.

Kaynak: İHA