Dünya genelinde başlangıçta okulların kısa süreliğine kapatılması öngörülürken, virüsün yayılması istenilen düzeyde yavaşlamaması nedeniyle okulların açılması daha sonraki tarihlere ertelendi. Bazı ülkelerde ise virüsün yayılım hızının yavaşlaması ile birlikte okulları yeniden açma kararı alındı. Örneğin; 6 Nisan’da Japonya, 15 Nisan’da Danimarka, 20 Nisan’dan itibaren Norveç, Mayıs ayının ilk haftası itibarıyla Almanya ve Çin kademeli olarak okulları yeniden açmaya başladı. 
Bu ülkeler Dünya da eğitim sıralamasında önde gelen ülkeler. Bu ülkeler her şeyi bir kenara bırakıp önceliği eğitim altyapısına verip bir an önce eğitime devam etmek istediler. Bu salgın daha uzun süre devam edecekse ertelemenin kısmi yönde ne faydası olacak.
Elbette tek bir anket kesin bir sonuca varmada yeterli değildir fakat ODTÜ’de yapılan bir ankette uzaktan öğretime ilişkin bazı gerçekleri gün yüzüne çıkarıyor. Toplamda 589 öğrencinin katıldığı ankette sadece 382 öğrencinin eğitimi takip edebilecek ekipmana sahip olduğunu belirtmiş -ki bu erişim konusunda çok yüksek bir oran. Diğer yandan öne çıkan başlıklar arasında İTÜ öğrencilerinin de yaşadığı çevrimiçi sınavlar ve en önemlisi bu uzaktan öğretimin yeterli olmadığını düşünen öğrenciler çoğunlukta.
Devlet ve vakıf üniversitelerinden toplam 17 bin 939 öğrenciye uygulanan memnuniyet anketi, öğrencilerin yüzde 23’ünün uzaktan eğitimi sürdüremediklerine işaret ediyordu. Bu durumda uzaktan öğretim konusunda başarılı olduğumuzu iddia etmek çok da gerçekçi görünmüyor.
Devlet ekonomik anlamda turizmi hareketlendirmek adına birçok adımlar attı. Daha sonra turizm yerlerinde virüs tehdidi dendi. Bu çelişkiler insanlarımızı da yormaya başladı
Tabi ki eğitim diyoruz fakat üniversitelerin ekonomik katkısını da göz ardı etmemeliyiz.
YÖK yaptığı açıklamada üniversitelere ‘yetki devri’ kararını duyurdu. Umuyorum ki 1 Ekim tarihinde en azından karma eğitim sistemi ile üniversiteler açılır.
Sakarya’da 2020 Temmuz ayında 3 bin 730 konut satıldı
Sakarya genelinde konut satışları 2.083 artarak 3.730 satış gerçekleşti.2019 Temmuz ayında bu rakam 1.647 olarak gerçekleşti.
3.730 satıştan 1.899 satış kredili satış olarak gerçekleşti.
3.730 satıştan 1.093 sıfır satış olarak gerçekleşirken, 2.637 satış ikinci el satış olarak gerçekleşti.
Kredili satışlardan ise 588 konut sıfır satış olarak gerçekleşirken 1.311 konut ikinci el satış olarak gerçekleşti.
Hayatı ertelemediğiniz bir hafta geçirmeniz dileğiyle…