‘Ülkece zor zamanlardan geçiyoruz,’ bu cümle bize yabancı değil maalesef , yangınlar, seller, deprem sürekli yenilenen bir gündemimiz var.

‘Bu kadarı da olmaz’ dediğimiz her şey bir bir oluyor. Şaşırmayı unuttuk her şey normal gelmeye başladı.

Başımıza gelen felaketlerden sonra tedbir almaya da alıştık.

Sürekli zor, kritik günlerden geçtiğimiz söyleniyor. Henüz geçtiğimizi görebilmiş değilim.

Bilindiği üzere Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde sel felaketi yaşandı. Görüntüler film sahnesi gibiydi, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim.

Bu felakette yıkılan Ölçer Apartmanı’nın müteahhidi, tutuklandı. Bu karara bir sözümüz yok ihmali varsa cezasını çekecektir elbet, peki bu yeterli mi ?

O bölgeye izin veren belediye başkanları ,imar müdürleri, komisyon üyeleri ?

Yani tek suçlu müteahhit mi ?

Başımıza onca benzeri felaket geldi. Ben hiçbir belediyenin, imar müdürlerinin, ihmali olduğunu veya bir suçu olduğuna şahit olmadım.

Kamuoyuna bir günah keçisi sunmak çözüm olmayacaktır. Alışmak zorunda bırakılmak, bu milletin kaderi olmamalı..

Öğrencilerin Barınma Sınavı

Üniversitelerin açılacağının açıklanmasıyla, öğrencilerin konaklamada yaşadıkları ve yaşayabilecekleri sorunları buradan haftalardır dile getirdik.

Özellikle Serdivan bölgesinde ev bulmak zor, bulunsa bile fiyatlar çok yüksek rakamlara ulaştı, bunları zaten belirttik fakat

Kapanma ihtimalini unutmayın;

Bu yıl aşılama nedeniyle üniversitelerin yüz yüze eğitime başlayacağı açıklansa da ilerleyen aylarda salgının seyrine bağlı olarak yine kapanmanın olmayacağının garantisi yok

Pandeminin başlarında, öğrenciler bir anda evlerini ya da yurtlarını boşaltmıştı.

Öğrenciler sözleşmeyi feshetmek, ev sahipleri de kirasını almak istemiş, taraflar arasında kriz çıkmıştı. Yurtlar ise ödemelerin yüzde 30’unu almıştı.

Örneğin 2021’de ise çoğunluk ev ya da yurt tutmadı. Bu yıl sözleşme yapacak olanlar kapanma ihtimalini göz önüne alıp böyle bir durumda ödemelerin ne olacağını baştan kararlaştırmalı.

Hayatı ertelemediğiniz bir hafta geçirmeniz dileğiyle..