Ekipler Seferber Oldu: Yangın Hızla Yayıldı

Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, ormanlık alanda kısa sürede etkisini artırdı. Dumanları fark eden vatandaşların ihbarı üzerine Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda ekip, bölgeye sevk edildi.

Tarakli1

Yangının yayılma riskine karşılık yangın söndürme helikopteri de hızla bölgeye gönderildi. Hem karadan hem havadan müdahale ile alevlerin kontrol altına alınması için yoğun bir çaba sarf ediliyor.

Helikopter Kamerasından Yangın Anı

Yangının kontrol altına alınma süreci sırasında, yangın söndürme helikopterinden çekilen görüntüler, yangının ciddiyetini gözler önüne serdi. Yüksekten kaydedilen videolarda, dumanların gökyüzünü kapladığı ve alevlerin ormanlık alanı sardığı net bir şekilde görüldü.

Vatandaşlara Uyarı: Ormanlık Alanlara Dikkat!

Yetkililer, rüzgârın etkisiyle yangının daha geniş alanlara yayılabileceğini belirterek bölgedeki vatandaşlara dikkatli olunması çağrısında bulundu. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: İHA