Tanzim satışın sözlük anlamı;

Tüketim mallarının fiyatlarının yükselmesini önlemek, kimi malların tüketiciye daha ucuza ulaşmasını sağlamak amacıyla belediyece ya da bir kamu kuruluşunca yapılan satış.

Yani düzene sokma ,

Aslında buradan şu sonuç çıkıyor demek ki ucuza satış yapılabiliyormuş

Seçimlere 6 hafta gibi kısa bir süre kalmasına rağmen seçmenin siyaset aklında bile değil, Eskiden bilirsiniz seçimlere 2-3 ay kala seçim atmosferine girilir o hava koklanır ve yayılırdı.

Son 5-6 ayda yaşanan ve kendini iyiden iyiye hissettiren ekonomik krizin faturasını pazarda ve markette görünce halkın tek derdinin siyaset değil patates soğan olduğunu yani ekmek olduğunu bu seçimde iyice anladık sanırım.

Fahiş fiyatlara tırmanan sebze ve meyve fiyatları sofraların tadını kaçırdı ve hal böyle iken vatandaş geçimin derdine, siyasi derdi ortak etmedi.

 

İnsanların seçim düşünecek İnan’ın hali de dermanı da yok bu ara eskiden şen şakrak olan Pazar’ı dolaştığınızda hiç bir yüzün gülmediğini göreceksiniz...

 

Anlayacağınız bu seçimde esmeye çalışan siyasi rüzgarı pazardaki enflasyon söndürüyor.

 

Domatesi, patatesi , Soğanı, marulu, ıspanağı, lahanayı, sepetine koyamayan,  insanlar dış güçler, muhalefet oyunu, gibi kelimeler ikinci planda kalır gibime geliyor siyaset alışverişe çıkan insanın cebinden başlıyor..

 

Umudum herkesin yüzünün gülmesi ve hiç bir dünya malının karşısında hiç bir başın eğilmemesidir.

 

Dünyanın sayılı tarım ülkelerinden biri olan ülkemizde geleceği yine tarım kurtaracaktır. Geleceğe yatırım yapmak istiyor ve pazarda krizle yaşamak istemiyorsak tarıma olan desteği yükseltmeli çiftçiye ucuz yakıt sağlanmalı teşvikler arttırılmalıdır. Üretim tüketimi karşılamazsa anlık çözümler uzun süreli önlem olamaz...

 

Çiftçinin gülmediği bir dönemde Pazar’dan alkış beklemeyin...

 

*                 *                 *

Bu arada geçen haftaki yazımızda elektrik ve doğalgazın e-devlet üzerinden yapılacağından bahsetmiştik. SASKİ de altyapı hazırlığı içerisindeymiş , e-devlet üzerinden taksitlendirme dahil geniş bir sistemin test çalışmalarının devam ettiğini öğrendik , bunu da buradan belirtmiş olalım..

Hayatı ertelemediğiniz bir hafta geçirmeniz dileğiyle..