İl Ormanı’na 420 bin ziyaretçi
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çevre düzenleme, bakım ve ziyaretçi konforunu artırmaya yönelik çalışmaların ardından İl Ormanı Tabiat Parkı yaz sezonunda yoğun ilgi gördü.
Geniş yeşil alanları, piknik ve dinlenme noktaları, yürüyüş güzergâhları ve göl manzarasıyla dikkat çeken İl Ormanı’nı üç aylık dönemde 420 bin kişi ziyaret etti.
Aileler yeşil alanlarda vakit geçirirken, doğaseverler yürüyüş parkurlarında şehrin gürültüsünden uzaklaşarak doğayla buluşma imkânı yakaladı.
Acarlar Longozu 130 bin kişiyi ağırladı
Türkiye’nin önemli doğal alanlarından Acarlar Longozu da yaz boyunca ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Longozu üç aylık yaz döneminde 130 bin kişi ziyaret etti.
Suyun ve ormanın iç içe geçtiği doğal yapısı, nilüferlerle çevrili su koridorları, zengin bitki örtüsü ve kuş sesleriyle dikkat çeken longozda bulunan 1,5 kilometrelik ahşap yürüyüş yolu, ziyaretçilere doğanın içerisinde yürüyüş yapma fırsatı sundu.
Sakarya’nın doğa turizmine büyük ilgi
Toplam 550 bin ziyaretçiye ulaşan İl Ormanı Tabiat Parkı ve Acarlar Longozu, yaz sezonunda ortaya koyduğu ziyaretçi rakamlarıyla Sakarya’nın doğa turizmindeki potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi.



