Emlak sektöründe 2020 yılında gerçekleşen gelişmeler uzun bir sürenin ardından aylık getirinin enflasyon rakamının üzerine çıkmasını sağladı.
Sakarya satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları %2.27 artış gösterdi. Sakarya şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 2.212 TL olurken, geri dönüş süresi 20 yıl olarak hesaplanmaktadır.
Buna göre, 2020 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Sakarya şehrinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 165.870 TL ile 276.500 TL arasında oldu.
5 Yıllık süreçte %58,6
3 Yıllık süreçte %22,9
1 Aylık süreçte %2,27
Sakarya’da ki veriler bu şekilde, konut kazandırmaya devam ediyor ve edecektir. Türkiye'de yılda yaklaşık 1 milyon 400 bin konutun sahibi değişiyor. Ayrıca şu anda Türkiye'de 750 bin yeni konut ihtiyacı bulunuyor. Bu nedenle konuta olan talep artarak devam edecektir.
Fiyatların artma hususu ise Yükselen inşaat maliyetlerini firmalar uzun süredir fiyatlara yansıtmıyorlar. Bu nedenle bu dönemde konut alanlar karlı çıkacaklar. Yeni projelerde şu anda mevcut fiyatlarla konut almak imkansız hale gelecek.
 KURBAN BAYRAMI
Kurban Bayramı; aslında bayramların özü hep aynı yardımlaşma, barışma, kucaklaşma, milli manevi değerlerimizi hep ön planda tutma fırsatını yakalıyoruz.
Sevdiklerinizle birlikte mutlu bir bayram geçirmeniz dileğiyle...