Sakarya'da öğleden sonra aniden etkisini gösteren sağanak yağış, kent merkezinde vatandaşlara zor anlar yaşatırken, Karadeniz kıyılarında da deniz şartlarını olumsuz etkiledi.

Yaz yağmuruna hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, ıslanmamak için kapalı alanlara sığınırken, olumsuz hava koşulları sahil bölgelerinde de etkisini hissettirdi.

Cebeci Sahili'nde denize giriş yasaklandı

Sakaryalıların yaz aylarında yoğun ilgi gösterdiği Kocaeli'nin Kandıra ilçesindeki Cebeci Sahili'nde dalga boyunun yükselmesi üzerine cankurtaran ekipleri tarafından kırmızı bayrak çekildi.

Alınan önlem kapsamında sahilde denize girişler geçici olarak yasaklandı.

Karasu, Kocaali ve Kaynarca için uyarı

Cebeci Sahili'ndeki gelişmenin ardından gözler Sakarya'nın Karadeniz kıyısındaki Karasu, Kocaali ve Kaynarca sahillerine çevrildi.

Yetkililerden alınan bilgilere göre şu an için bu sahillerde deniz genel olarak sakin görünürken, dalga boyu 0,5 ile 1,5 metre arasında değişiyor. Ancak kuzeyli rüzgarların etkisiyle deniz şartlarının kısa sürede değişebileceği belirtiliyor.

Rip akıntısına dikkat

Uzmanlar, Sakarya sahillerinin yapısı nedeniyle dalga yüksekliği düşük görünse bile tehlikeli rip akıntılarının (çeken akıntı) oluşabileceğine dikkat çekiyor.

Yetkililer, denize girmeyi planlayan vatandaşların cankurtaran ekiplerinin uyarılarını, bayrak durumunu ve hava tahminlerini yakından takip etmeleri gerektiğini belirterek, kırmızı bayrak bulunan sahillerde kesinlikle denize girilmemesi çağrısında bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ