Atatürk Caddesi’nde trafik akışı ve günlük yaşam gözetilerek etaplar halinde yürütülen çalışmalarda kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu hatları baştan sona yenilendi. Projenin tamamlanmasının ardından üstyapı çalışmaları da Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılacak.

12 Kilometrelik Altyapı Ağı Yenilendi

Proje kapsamında 3 bin 500 metre kanalizasyon, 5 bin 500 metre içme suyu ve 3 bin metre yağmur suyu hattı inşa edildi. Böylece Atatürk Caddesi’nde toplam 12 kilometrelik altyapı ağının ana hat imalatları tamamlandı.

Yenilenen altyapı sistemiyle evsel atık suların güvenli şekilde taşınması, yağışlarda oluşabilecek yüzey sularının daha etkin yönetilmesi ve bölgeye kesintisiz içme suyu ulaştırılması hedefleniyor.

Son Bağlantılar Tamamlanıyor

Ana hat imalatlarının tamamlanmasının ardından ekipler projenin son aşamasına geçti. Abone bağlantıları ile yağmur suyu ızgaralarının yeni hatlara bağlantıları üzerinde çalışmalar devam ediyor.

Necmettin Kırık’tan 17 Ağustos Mesajı: “17 Ağustos’u Unutamayız”
Necmettin Kırık’tan 17 Ağustos Mesajı: “17 Ağustos’u Unutamayız”
İçeriği Görüntüle

Bu imalatların da tamamlanmasıyla birlikte yenilenen altyapı sisteminin tüm unsurlarıyla devreye alınması planlanıyor.

Asfalt Çalışmaları İçin Hazırlık Başladı

Altyapı çalışmalarının son aşamasında trafik güvenliği ve bölgedeki yoğunluk dikkate alınarak kontrollü şekilde ilerleniyor. Ekipler bir yandan son bağlantıları tamamlarken, diğer yandan Atatürk Caddesi’nde gerçekleştirilecek asfalt çalışmaları için hazırlıklara başladı.

Altyapının tamamlanmasının ardından üstyapı çalışmalarının da hayata geçirilmesiyle Atatürk Caddesi’nin daha modern ve güvenli bir ulaşım güzergâhına dönüştürülmesi hedefleniyor.

Kaynak: sakarya büyükşehir belediyesi