YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü koordinesinde; Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP), Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Yaşam Destek Akademisi iş birliğiyle düzenlenen panel, Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezi’nde vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

UZMAN İSİMLER BİLGİ PAYLAŞTI

Programın moderatörlüğünü Uzman Psikolog Dilara Demiröz üstlenirken, Doç. Dr. Şenay Kılınçel ve Dr. Alperen Sağdıç konuşmacı olarak yer aldı. Panelde otizme dair güncel bilimsel bilgiler katılımcılarla paylaşıldı.

ERKEN TANI HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

“Otizmde Erken Tanı ve Doğru Yaklaşım” başlığıyla değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. Şenay Kılınçel, sosyal gelişimin bebeklik döneminde başladığını belirterek erken müdahalenin önemine dikkat çekti. Göz teması kurmama, sosyal karşılık vermeme ve iletişim başlatmada zorlanma gibi belirtilerin erken dönemde fark edilmesi gerektiğini vurguladı.

YANLIŞ BİLGİLER MASAYA YATIRILDI

Dr. Alperen Sağdıç ise “Otizmi Anlamak: Mitler, Bilim ve Gerçekler” başlıklı sunumunda toplumda yaygın olan yanlış bilgilere değindi. Sağdıç, bilimsel veriler ışığında doğru bilinen yanlışları açıklayarak farkındalığın artırılmasının önemine dikkat çekti.

VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

Program sonunda katılımcılar, uzmanlara merak ettikleri soruları yöneltme fırsatı buldu. İnteraktif şekilde gerçekleşen panel, katılımcılardan tam not aldı.

Kaynak: Sakarya Büyükşehir Belediyesi