Milli Savunma Bakanlığı Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Basın Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, Suriyeli askeri öğrencilerin MSÜ’de, “Ortak Eğitim ve Danışmanlık Mutabakat Muhtırası” kapsamında eğitim aldığını ve eğitimlerini tamamladıktan sonra ülkelerine döneceklerini vurguladı. Aktürk, “Bu kişilerin Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarında görev alması söz konusu değildir. Kamuoyunu yanıltan asılsız iddialara itibar edilmemesi önemle rica olunur” dedi.

MSB, 2016’dan 2025 yılına kadar ABD, Balkanlar, Afrika, Türk devletleri, Avrupa ve Uzak Doğu ülkelerinden toplam 3 bin 16 misafir askeri öğrencinin harp okulları, astsubay meslek yüksekokulları ve diğer eğitim programlarında Türkiye’de eğitim aldığını hatırlattı.

Toplantıda ayrıca, güvenlik ve hudut hattına ilişkin veriler de paylaşıldı. Aktürk, son bir haftada 4 PKK’lı teröristin teslim olduğunu, sınır bölgelerinde yapılan arama-tarama ve tünel imha faaliyetlerinin sürdüğünü belirtti. Ayrıca, hudutlarda bu yıl içerisinde engellenen kişi sayısının 56 bin 638’e ulaştığı ve Van ile Hakkâri’de yapılan operasyonlarda 102 kilogram uyuşturucu ele geçirildiği ifade edildi.

Bakanlık, eğitim faaliyetlerinin dost ve müttefik ülkelerle yürütülen anlaşmalar çerçevesinde gerçekleştiğini ve öğrencilerin kendi ülkelerine döndükten sonra TSK ile herhangi bir bağlarının olmayacağını bir kez daha vurguladı.

Kaynak: ekonomim