Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu ile mücadele kapsamında sokak satıcılarına yönelik Karasu ve Geyve ilçelerinde operasyon düzenledi. Operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde, silah ve suçtan elde edildiği değerlendirilen para ele geçirilirken, gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.
Cumhuriyet Savcılıkları koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında “torbacı” olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarının adresleri tespit edildi. Karasu ve Geyve’de belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı baskınlarda şüphelilerin evlerinde detaylı arama yapıldı.
Operasyonda;
- 16 parça halinde satışa hazır 276 gram sentetik kannabinoid (bonzai),
- 3 parça halinde satışa hazır 3 gram metamfetamin,
- 1 gram sentetik kannabinoid hammaddesi,
- 1 mililitre sentetik kannabinoid hammaddesi (A-M),
- 21 adet sentetik ecza hap,
- 1 adet hassas terazi,
- 1 adet sarma makinesi,
- 1 adet uyuşturucu öğütme aparatı,
- 1 adet ruhsatsız tabanca,
- 2 adet cep telefonu
ile birlikte suçtan elde edildiği değerlendirilen 10 bin 330 lira nakit para ele geçirildi.
Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sakarya İl Jandarma Komutanlığı’nın uyuşturucu ile mücadele çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.






