Henüz 13 yaşında olmasına rağmen celepçilik yapan Ömer Seyit, okul saatleri dışında ailesine destek oluyor. 25 yıldır hayvancılıkla uğraşan baba Mehmet Ceylan’ın üç çocuğu da küçük yaştan itibaren bu mesleğin içinde yer alıyor.

“BABAMIN MESLEĞİNİ SÜRDÜRMEK GÜZEL”

Küçük yaşına rağmen hayvanlardan korkmadığını belirten Ömer Seyit Ceylan, “Babamın mesleğini devam ettirmek güzel bir şey. Tabii okumak da istiyorum. Büyüyünce mühendis olmak istiyorum” diyerek hem mesleğe olan bağlılığını hem de geleceğe dair hedeflerini dile getirdi.

PAZARDA YOĞUNLUK ARTIYOR

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte hayvan pazarındaki yoğunluk her geçen gün artarken, küçük celepçi Ömer’in azmi ve çalışkanlığı hem vatandaşların hem de diğer esnafın takdirini topluyor.

Mudurnu’daki bu tablo, bir yandan geleneksel mesleklerin yaşatıldığını, diğer yandan ise gençlerin eğitimle geleceğe hazırlanma isteğini gözler önüne seriyor.

Kaynak: İHA