Bu başlığımızı 300.000 TL yatırıma ayırdığımız para miktarıyla değerlendirelim. Bu miktarda paramız olsa gayrimenkule mi yatırırız yoksa banka mevduatına mı yatırırız.

Faize karşı olan faiz gelirini istemeyen bir kesim var bu doğru , birde faize karşı görünen ve parasını faize yatıran bir kesim var. TÜİK verilerin de gayrimenkul yatırımının geçen senelere oranla azaldığını gösteren tablo ortada , fakat gayrimenkul yatırımcısını da kendi aralarında ayıracak olursak

Düğün sezonu açıldı kendisi oturmak için ev alan bir kesim var.Serdivanda üniversite okumak için gelen öğrencisine ev satın alan ebeveynler var.Garanti olarak gördüğü rahat bir gelir olarak kabul edilen kira geliri için ev satın alan bir kesimde var.

Şimdi basit bir matematik yapalım. Paramız 300.000 tl ,ortalama faiz oranı yüzde 23 – 24 civarlarında parayı mevduata yatırırsak getirisi aylık 5000-5.500 tl civarında bir getiri sağlıyor. Peki bu paramızla gayrimenkul almış olsak ortalama kira geliri 2000 tl civarındadır. Tabi bu oran bölgelere göre ve yatırıma göre değişiklik gösterebilir. Örneğin Serdivanda bu oran yükselirken farklı ilçelerimizde düşüş görülebilir.

Karşılaştırma yapmak doğru olmaz tamamen tercihe dayalı iki farklı yatırım türü benim şahsi düşüncem mesleğimden dolayı değil ama; mevduata yatırım yaparak milyoner olan kaç kişi tanıyorsunuz? Kendim severek bir ev aldım ve çok beğendim sonra piyasalar bozuldu diyelim..Arkama dönüp baktığımda gurur duyacağım bir evim varsa bu bana yeter.

                                           *                       *                        *

Şükürler olsun bir Ramazan-ı Şerif'i daha idrak etme bahtiyarlığını yaşıyoruz.Tüm ülkemizin şehrimizin Ramazan Bayramını tebrik ederim.Hayatı ertelemediğiniz nice bayramlara erişmek dileğiyle..