Olay, Akyazı’nın Yeni Mahalle’sinde meydana geldi. İ.T. (76) isimli şahsa ait olduğu öğrenilen evle ilgili vatandaşların ihbarı üzerine belediye ekipleri bölgede inceleme başlattı. Yapılan kontrollerde evin alt katının ve eklentilerinin çöplerle kaplı olduğu belirlendi.
Durumun çevre ve halk sağlığı açısından risk oluşturabileceği değerlendirilince tahliye çalışması başlatıldı.
2 Günde Yaklaşık 20 Kamyon Çöp
Belediye ekipleri, iş makineleri ve kamyonlar eşliğinde ev ve bahçe bölümünde biriken atıkları tahliye etmeye başladı. Ev içerisinden çıkarılan çok sayıda atık, kontrollü şekilde kamyonlara yüklenerek bölgeden uzaklaştırıldı.
Yaklaşık iki gündür süren çalışmalarda 20’ye yakın kamyon çöp çıkarıldığı öğrenildi. Temizlik çalışmalarının yarın da devam edeceği bildirildi.






