Pandemi de alınan ilk önlem okulların kapatılması olmuştu , ardından kafe ve restoranların kapatılması oldu.

Mart ayında kapatılan işletme sahipleri ve çalışanlar zor günler yaşadı. Kimi ayakta durmak için direnirken , çoğunluk  işletmesini devretmenin peşinde , zaten durmuş olan sektörde ve yaz ayına denk gelmesi ile devretmek te çok kolay değil.

Özellikle de üniversitenin kapalı olması Kafeler bölgesi , Mavi Durak diye adlandırdığımız  bölgelerde sıkıntılı günlere sebep oldu.

Karantina sürecinde paylaştığımız yazılarda belirtmiştik. Ekonomi salgını bizleri bekliyor.

Bu aralar internet satış sitelerinde sıklıkla işyerini devren kiralayan ya da satan ilanlarla dolu

Devlet elinden geldiğince vatandaşının yanında oldu , bunu inkar edemeyiz. Sıkıntıya giren her sektöre ulaşmaya çalıştı. Kısa çalışma ödenekleri , üretim yapamayan çiftçilere destekler , yolcu taşıyamayan dolmuşlara yakıt desteği.. onca destek oldu.

Hizmet , turizm sektörü de en az hasarla atlatmak için bir şeyler yapılmalı..

Konut Satışı Üçe Katlandı;

Mayıs ayında 2 bin 239’u ipotekli 2 bin 791 satış işlemi yapıldı. Normalleşme sürecinin de başladığı haziran ayında ise 4 bin 101’i ipotekli 10 bin 710 satış gerçekleşti.

Faizlerdeki düşüş ve normalleşme sürecinin etkisiyle haziran ayında işlem sayıları bir önceki aya göre yüzde 283 oranla artarak yaklaşık üçe katlandı.

Bu 6 aylık dönemde toplamda ise 21 bin 22 ipotekli olarak 36 bin 385 satış gerçekleşti. Kredi faiz oranları ise şu anda 0.64 ve 0.74 seviyelerinde devam ediyor.

Tüik resmi verileri geldiğinde Sakarya da gerçekleşen işlemleri analiz edeceğiz..

Hayatı ertelemediğiniz bir hafta geçirmeniz dileğiyle..