CHP’de her an her şey olabilir, bilinen yada ezberlerin aksi hayat bulabilir. Genel beklenti İl Başkanlığına atama yöntemi ile görevlendirme olacağı yönünde idi.

               Hatırlanacağı üzere il yönetiminde istifalar ile başlatılan süreç, yönetimin düşmesi ve yeni yönetimin atanması planlandı. Bu plan yeterli sayıda yönetim kurulu üyesinin istifası alınamayınca işlerlik kazanmadı. Takip eden dönemde İl Başkanının istifası istendi ki bu sayede tüzüğün ilgili hükmü gereğince atama yapılmasının önü açılacaktı.

               Bu hususta ki planları İl Başkanı Oğuz Can Çuroğlu’nun tavrı bozmuş oldu. Çuroğlu genel merkez yöneticileri tarafından istifaya davet edildi, istifa etmesi demek seçim yapılmadan yeni yönetimin oluşturulması demekti.

                Çuroğlu ezber bozan tavır sergileyerek, istifa etmeyeceğini sorumluluğunun öncelikli göreve seçilmesini sağlayan partili tabana ait olduğunu söyleyerek görevde kaldı.

                Çuroğlunun bu çıkışı genel merkeze tek yol bıraktı, o da görevden alma yetkisi İdil Tüzüğün ilgili hükmü gereği görevden alınmanın ardından geçici süreli kayyum heyetinin atanması ve 45 gün içerisinde olağanüstü kongrenin toplanması gerekmekte!

               

Atama yöntemini hayata geçirmek üzere çıkılan yol, seçimli kongre ile karşılık buldu. Kongrenin toplanmasının en önemli unsuru hiç kuşku yok ki İl Başkanı Oğuz Can Çuroğlu’nun sergilediği tavır oldu!

                Çuroğlu’nun sergilediği duruş atama yönteminin önünü kapadı. Bu durum sayesinde adres delege iradesi oldu.

                Bundan sonrası nasıl işleyecek, geçici kayyum heyeti partiyi kongreye hazırlayacak. CHP’de olması gereken buydu ve oldu!

                Yaklaşılan genel seçime delegenin belirleyeceği güçlü kadrolar ile gidilecek. Mevcut yönetimin istifaya zorlanmasının altında yatan gerekçe tam olarak yönetimin görevini yapamıyor olması gösteriliyordu!

                Çuroğlu’nun ilkeli davranışı beraberliğinde gelişebilecek birçok olumsuzluğu ortada kaldı. Siyasette genç isimlere ihtiyaç var sözünü Çuroğlu doğru çıkardı!

                Örnek gösterilecek bir tavır sergiledi!

                Gençliğinden beklenmeyecek tavır sergileyerek, Sakarya için doğru işler yapılmasının önünü açtı!

                CHP’de parti içi demokrasi işletilmeli, herhangi bir mazeret gösterilerek bunun önü kapatılmamalı, bir ara nereye gidiyor, neler oluyor diye sorgularken sonuç doğru gelişti.

                Delege kendini yönetecek kadroları seçmesini bilir, kendi iradesinin üzerinde hiçbir otoriteyi kabul etmez!

                İstenilen parti içi demokrasinin oluşturacağı en kötü sonuç, Genel Merkez atamasının her zaman üzerinde olur.

CHP böylesi gelenekleri olan bir parti!

                                                                                            

                                                                                        [email protected]