“Liyakatli bir kadro oluşturduk”

İl Başkanlığı görevine geldikten sonra teşkilatta ciddi bir yapılanmaya gittiklerini belirten Sarıoğlu, liyakat esaslı bir kadro kurduklarını söyledi. Sahadan gelen şikâyetleri yerinde inceleyerek kamuoyuna taşımaya devam edeceklerini ifade eden Sarıoğlu,
Bütün vatandaşlarımızı dinleyeceğiz, talepleri raporlayıp çözüm önerileriyle birlikte açıklayacağız.” dedi.

Trafik ve altyapı sorunu

Sakarya’daki trafik yoğunluğunun giderek arttığına dikkat çeken Sarıoğlu, vatandaşlardan bu konuda büyük şikâyet aldıklarını ifade etti.
Sakarya’nın güçlü bir altyapıya ihtiyacı var. Sorunları tespit edip projelerle çözmek mümkün.” diye konuştu.

Deprem gerçeği: “Acil önlem alınmalı”

Sakarya’nın en önemli probleminin deprem riski olduğunun altını çizen Sarıoğlu, 1999 depreminden bu yana yeterli dönüşümün yapılmadığını belirtti.
Deprem olduktan sonra iş işten geçmiş oluyor. Biz projelerimizi sunarız ama acil önlem alınması şart.” ifadelerini kullandı.

İlk hedef: Teşkilatı güçlendirmek

İlk hedefinin İYİ Parti Sakarya teşkilatını yeniden ayağa kaldırmak olduğunu söyleyen Sarıoğlu, sürdürülebilir ve kenetlenmiş bir teşkilat yapısı oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.
Dün dündür, bugün bugündür. Önce teşkilatı toparlayacağız.” dedi.

“Gerçek gündem ekonomi”

2025’in zor geçtiğini ve 2026’nın da ekonomik açıdan sıkıntılı olacağını dile getiren Sarıoğlu, gündemin bilinçli şekilde farklı konularla değiştirildiğini savundu.
Bugün televizyonlarda asgari ücret, emekli maaşı, alım gücü konuşulmuyor. Oysa vatandaş pazara gidince çantasını dolduramıyor.” ifadelerini kullandı.

Gençlerin gidişi: “Yüzde 95’i ülkeyi terk etmek istiyor”

Gençlerin büyük çoğunluğunun Türkiye’de gelecek görmediğini belirten Sarıoğlu, bunun Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir durum olduğunu vurguladı.
Bu ülkeyi 25 yıldır kim yönetiyorsa sorumluluk onundur. Biz hatalarımızdan ders çıkarırız, ama yönetimde değiliz.” dedi.

“Asgari ücret 35 bin TL’nin altında olmamalı”

2026 için belirlenmesi beklenen asgari ücret hakkında konuşan Sarıoğlu, yaşam maliyetinin altında bir rakamın kabul edilemeyeceğini söyledi.
35 bin TL aslında yeterli değil ama altına kesinlikle düşmemesi gerekiyor. Emekli maaşları da asgari ücrete eşdeğer olmalı.” dedi.
Kira fiyatlarının da büyük bir sorun oluşturduğunu belirten Sarıoğlu,
Bugün 25 bin TL maaş alan biri 22 bin TL’den aşağı kira bulamıyor. Vatandaş nasıl geçinsin?” diye konuştu.

“2026’da seçim yok”

2026 yılında seçim beklemediğini söyleyen Sarıoğlu, aldıkları duyumların da bu yönde olduğunu belirtti.
Ekonomik olarak zor bir yıl olacak. Çoğunluk çalışıyor, azınlığın faiz gelirini ödüyor.” ifadelerini kullandı.

“Halk kucaklanmalı”

Yeni yıl mesajında hem iktidara hem muhalefete çağrıda bulunan Sarıoğlu,
Halktan uzaklaşmayın. Halkın sorunlarına kulak verin. Ekonomik çözümler üretin.” diyerek 2026’nın zor ancak umut dolu bir yıl olarak karşılanmasını diledi.

Kaynak: YENİ SAKARYA GAZETESİ