Alkollü olduğu belirlenen ve daha önce alkollü araç kullanması nedeniyle ehliyeti daimi olarak iptal edilen sürücüye toplam 490 bin TL idari para cezası uygulandı. Sürücünün kullandığı otomobil ise 60 gün süreyle trafikten men edildi.

Olay, İnegöl ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde meydana geldi. İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ekipleri, sürücülere yönelik denetim sırasında 34 KN 7657 plakalı otomobili durdurmak istedi.

Ancak sürücü, ekiplerin “dur” ihtarına uymayarak aracıyla hızla kaçmaya başladı. Bunun üzerine polis ekipleri tarafından takip başlatıldı.

Yaklaşık 5 kilometre süren kovalamacanın ardından araç durdurularak sürücü yakalandı. Yapılan kontrollerde sürücünün Remzi U. (38) olduğu ve 0.61 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Ehliyeti Daimi Olarak İptal Edilmiş

Polis ekiplerinin incelemesinde, Remzi U.’nun daha önce alkollü araç kullandığı gerekçesiyle sürücü belgesinin daimi olarak iptal edildiği belirlendi.

Sürücüye;

  • “Dur” ihtarına uymamaktan 200 bin TL,
  • Ehliyeti daimi iptal edildiği halde araç kullanmaktan 200 bin TL,
  • Alkollü araç kullanmaktan 50 bin TL

olmak üzere toplam 450 bin TL idari para cezası uygulandı.

Araç sahibine ise ehliyetsiz kişiye araç kullandırdığı gerekçesiyle 40 bin TL ceza kesildi. Böylece uygulanan toplam ceza miktarı 490 bin TL’ye ulaştı.

Öte yandan otomobil, 60 gün süreyle trafikten men edilirken, sürücü işlemleri yapılmak üzere polis merkezine götürüldü.

Muhabir: Haber Merkezi