Sakarya Minibüsçüler Odası'nda gerçekleştirilen basın toplantısına, Sakarya Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Bektaş, Sakarya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yusuf İlkhun, oda yöneticileri ve durak temsilcileri katıldı.

“Bizi Siyasi Tartışmalarınıza Alet Etmeyin”

Son günlerde gündem olan dolmuş eylemlerinin farklı noktalara çekilmek istendiğini savunan Bektaş, yaptığı açıklamaların çarpıtıldığını söyledi.

Bektaş, “Söylediğim sözler yanlış anlaşıldı ve çarpıtılmak istendi. Kendi siyasi çekişmelerinize bizi alet etmeyin” ifadelerini kullandı.

“Ağır Hakaret Edip Sonra Destek Veriyormuş Gibi Davranıyorlar”

Bazı isimlerin sosyal medyada minibüsçü esnafını hedef aldığını öne süren Bektaş, isim vermeden sert eleştirilerde bulundu.

“Bizim aleyhimize haber yapıp ağır hakaretler eden, ardından da telefon açarak ‘Her türlü yanınızdayız’ diyen arkadaşları not aldım” diyen Bektaş, kamuoyu önündeki söylemler ile özel görüşmelerdeki tavırların farklı olmasına tepki gösterdi.

“65 Yaş Üstü ve Engellilerle İlgili Sözlerim Çarpıtıldı”

Gar Meydanı’nda yaptığı açıklamalarda engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlarla ilgili ifadelerinin yanlış yorumlandığını belirten Bektaş, büyüklerine saygılı insanlar olduklarını vurguladı.

Bektaş, “Kimse sözlerimizi çarpıtmasın. Biz büyüklerine saygılı insanlarız” dedi.

Metrobüs ve UKOME Kararı Tartışması

Açıklamasında şehir içi ulaşım planlamasına da değinen Bektaş, metrobüs projesi hayata geçirilirken minibüsçü esnafına verilen sözlerin tutulmadığını savundu.

Korucuk, Camili ve Karaman bölgelerinden şehir merkezine gelen minibüslerin hâlâ çalıştığını belirten Bektaş, “Metrobüs yapılırken bize ‘siz metrobüse yolcu getireceksiniz’ denildi. Ancak bugün metrobüs çalışıyor olmasına rağmen dolmuşlar hâlâ şehir merkezine geliyor. Korucuk, Camili ve Karaman’dan gelen yaklaşık 120 araç neden merkeze giriyor? Bu konuda alınmış UKOME kararı var. Kimse bunu neden sorgulamıyor?” diye konuştu.

Toplantıda, ulaşım sistemiyle ilgili yaşanan sorunların çözümü için ilgili kurumlarla görüşmelerin sürdüğü ifade edildi.

Kaynak: Yazı İşleri Müdürü Serkan OK