Silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek suçundan hakkında verilen 8 bin yılı aşkın hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Adnan Oktar ve beraberindeki 15 sanık hakkında, "nitelikli dolandırıcılık" ve "kara para aklama" suçlarından yeniden görülen davada beraat kararı verildi.
Mahkemeden Beraat: "Eylemler Suç Teşkil Etmiyor"
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nin (istinaf) bozma kararıyla yeniden görülen davada, Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi 16 sanık için kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, Oktar ve diğer 15 sanığın işlediği iddia edilen eylemlerin "kanunen suç teşkil etmediği" gerekçesiyle beraatine hükmetti. Sanıklar arasında Alev Babuna, Ayşegül Hüma Babuna, Sinem Hacer Tezyapar, Bora Yıldız ve diğer örgüt yöneticileri de yer alıyor.
Oktar: “İngiliz Derin Devletinin Oyunu”
Duruşmada savunma yapan Adnan Oktar, kendisine yöneltilen suçlamaların samimiyetsiz olduğunu öne sürerek olayları "İngiliz derin devletinin bir oyunu" olarak nitelendirdi. Oktar’ın avukatı da, müvekkilinin 7 yıl süren bir dava sürecinde haksız yere suçlandığını belirtti.
Beraat Ancak Süreç Bitmedi
Mahkeme ayrıca, “nitelikli dolandırıcılık” ve “kara para aklama” suçlarının bu davadan ayrılarak yeni bir dosyada ele alınmasına karar verdi. Bu suçlarla ilgili yargı süreci ayrı olarak sürdürülecek.
Davanın Geçmişi ve Devam Eden Cezalar
Adnan Oktar ve grubuna yönelik ana davada, Oktar’a örgüt yöneticiliğinden, cinsel istismardan ve kişisel verilerin kaydedilmesinden toplam 8 bin 658 yıl hapis cezası verilmişti. Yargıtay bu kararı büyük ölçüde onaylamış, yalnızca bazı suçlarda eksik gerekçeyle bozma kararı vermişti. Aralarında örgüt yöneticisi ve üyesi olarak tanımlanan çok sayıda isme de yüzlerce yıl hapis cezası verilmişti.