Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,75, holding endeksi ise yüzde 0,52 oranında yükseldi. Sektör bazında bakıldığında en fazla kazandıran sektör yüzde 0,79 ile metal eşya ve makina olurken, en çok kaybettiren sektör ise yüzde 0,54 ile madencilik olarak kayıtlara geçti.
Küresel Piyasalar ve ABD Etkisi
Küresel piyasalarda ise karışık bir görünüm hakim. ABD'de açıklanan istihdam verileri sonrasında ülke ekonomisinin ivme kaybedeceği yönündeki endişeler sürüyor. Bu hafta yatırımcılar, ABD Başkanı Donald Trump'ın ticaret politikaları, Fed’in faiz indirimi beklentileri ve jeopolitik gelişmeleri yakından takip edecek.
Yurt İçinde Enflasyon Beklentisi Ön Planda
Yurt içinde ise gözler temmuz ayı TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) verilerine çevrildi. AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, temmuz ayında enflasyonun yüzde 2,34 artmasını bekliyor. Bu tahminlere göre, haziran ayında yüzde 35,05 olan yıllık enflasyonun, temmuzda yüzde 33,90 seviyesine gerileyeceği öngörülüyor.
Ayrıca ekonomistlerin 2025 yıl sonu enflasyon beklentisi de yüzde 30,32 olarak belirlendi.
Teknik Görünüm ve Takip Edilecek Veriler
Analistler, BIST 100 endeksinde teknik olarak 10.900 ve 11.000 seviyelerini direnç, 10.700 ve 10.600 seviyelerini ise destek olarak değerlendiriyor. Bugün yurt içinde enflasyon verisi, yurt dışında ise ABD fabrika siparişleri ve dayanıklı mal siparişleri yatırımcıların odağında olacak.